האם מדובר בטחורים? דחוף!

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

15/06/2014 | 13:54 | מאת: טל

אני בהריון בחודש 6, סובלת מעצירויות. לאחר מס יציאות קשות התנפח לי האיזור בין פי הטבעת לפתח הנרתיק. מצטערת על התיאור אבל נראה כמו נקניקיה קטנה. כל האיזור מאוד כואב ולפעמים גם מעט מדמם. כבר יומיים שאני משתמשת במשחת פרוקטו אובליפיכה ופרסטו גל אך ללא הטבה. האם יש משחות נוספות שניתן למרוח בהריון והאם בכלל זה נשמע כמו טחור? (ממש שקראתי טחורים חיצוניים הם מעין בליטות עגולות ואילו זה בצורה מאורכת ונפוחה)?

15/06/2014 | 22:42 | מאת: פרופ' עודד זמורה

טל שלום, ממצא כפי שאת מתארת יכול להתאים לטחורים חיצוניים עם קרישי דם, אולם לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. בהנחה שזו אכן האבחנה, יש לקחת בחשבון שלוקח בממוצע כשבועיים לממצא כזה להשתפר עצמונית. בינתיים מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון נורמלקס. בכל החמרה, עליית חום וכד יש לפנות לבדיקה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה