עצירות לאחר ניתוח טחורים

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

29/04/2014 | 17:32 | מאת: אלי

ביום ראשון האחרון עברתי ניתוח טחורים דופלר. עד היום (יום שלישי) לא הייתה לי יציאה למרות חוקן שעשיתי ושמן פרפין ומיצוי שזיפים. כשאני נכנס לשירותים יוצאת לי הפרשה דמית צהובה כמו כן הכאבים חזקים מאוד . האם נורמלי?

03/05/2014 | 21:27 | מאת: פרופ' עודד זמורה

אלי שלום, ניתן ומומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. לא מומלץ לבצע חוקנים לאחר ניתוח לטחורים. מקווה שהבעיה חלפה בינתיים. אם לא, מציע לפנות לכירורג המנתח או למרפאת המחלקה המנתחת ליעוץ. החלמה מהירה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה