סיבים תזונתיים - קונסיל

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

24/04/2014 | 22:45 | מאת: צבי

שלום סבלתי בעבר מפיסורה, לאחר שנים של טיפול שמרני לא מוצלח, עברתי ניתוח, ומאז אין לי פיסורה אחורית. מה שכן יש לי, זה טחורים ברמה כזו או אחרת, ודימומים קלים בניגוב כנראה מפציעות קטנות בפי הטבעת. רציתי לשאול: האם הדימומים הללו בעיתיים? זה יכול להצביע את בעיה משמעותית או שזה משהו נקודתי? מעבר לכך שזה שורף ו/או מכתים את הנייר בניגוב זה לא מפריע לי ביציאות. בזמנו הומלץ לי להשתמש באופן קבוע בקונסיל, האם אפשר להשתמש בזה באופן קבוע או שזה גורם להתמכרות של המעיים, ועם ההפסקה תבוא החמרה? מה הכמות הנדרשת ? באם יש לי יציאות על בסיס יומי, עדיין יש צורך בקונסיל? האם קונסיל וסובין שיבולת שועל (שיש לה ייתרונות בריאותיים נוספים לבעיות כולסטרול ועוד) עושים את אותה פעולה? תודה

28/04/2014 | 21:48 | מאת: פרופ' עודד זמורה

צבי שלום, קונסיל הוא תוסף סיבים טבעוני וניתן להשתמש בו לטווח ארוך ללא סיכון שת התמכרות. גם שיבולת שועל יכולה לרכך את היציאות, אולם מבחינת הרכב הסיבים, קונסיל הוא מוצר יותר מרוכז. מומלץ להקפיד של שתיה מרובה. כעיקרון, אתה צריך לווסת לבד את המינון כדי שהיציאות יהיו במרקם ספוגי (רכות כמו ספוג) אך לא יותר מדי פעמים ביום, כדי לשפר ככל הניתן את איכות החיים.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה