הודעה חדשה X
אבקש לקבל תגובות לשאלתי, פרסומים ומידע בריאותי לדוא"ל שלי.
בלחיצה על כפתור השליחה, אני מאשר/ת שהבנתי שהתכנים המופיעים באתר נועדו לספק אינפורמציה בלבד
ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה. נא לעיין בתנאי השימוש באתר.

תודה!
הודעתך התקבלה וממתינה למענה המקצועי של מנהל/ת הפורום.
לצפייה בהודעה באתר יש לרענן את המסך.
רק בריאות ☺ צוות אתר דוקטורס

רענן פורום

תודה!
הודעתך התקבלה .
לצפייה בהודעה באתר יש לרענן את המסך.
רק בריאות ☺ צוות אתר דוקטורס

רענן פורום

משחת רקטוגסיק לפיסורה

דיון מתוך פורום פרוקטולוגיה וכירורגיה של המעי

הודעה/מחבר תאריך ושעה
  • משחת רקטוגסיק לפיסורה
    מחבר: מלי
    תאריך: 13/10/2010
    שעה: 17:54
    שלום רב,
    אובחנה אצלי ע"י כרורג פצע שיטחי-פיסורה ללא טחורים וקיבלתי משחת רקטוגסיק לשימוש פעמיים ביום למשך שבועיים . לאחר שבוע אני עדיין סובלת לאחר יציאה מכאב במשך מס' שעות .הכרורג רשם לי גם פרוקטוזורין למריחה 3 פעמיים ביום להקלה על הכאב.
    שאלותי:
    1 תוך כמה זמן משחת רקטוגסיק מתחילה להשפיע ?
    2 האם בהעדר השפעה לאחר שבוע יש להעלות המינון ?
    בתודה
    הוסף תגובה
    • RE: משחת רקטוגסיק לפיסורה
      מחבר: ד"ר עודד זמורה
      תאריך: 16/10/2010
      שעה: 16:40
      מלי שלום,
      לרוב אם משחת רקטוג'סיק עובדת, צריך להרגיש הקלה בטווח של השבועיים הראשונים. אם אין שום הקלה, יש לשקול טיפול אחר. את משתמשת במינון המומלץ (פעמיים ביום) ואין מידע שמריחה תכופה יותר עוזרת.

      קצת מידע כללי על פיסורה:
      פיסורה אנאלית היא מחלה נפוצה של פי-הטבעת הגורמת לסבל רב ללוקים בה. במחלה זו נוצר סדק בעור המצפה את מוצא פי הטבעת. בדרך כלל הפיסורה (החתך) ממוקמת בדופן האחורית של פי-הטבעת, ולעתים בדופן הקדמית.
      המחלה מתאפיינת בכאבים עזים בעת היציאות ובדימום קל.
      הגורם העיקרי להופעת הפיסורה הוא בד"כ עצירות קשה ומעבר של צואה קשה הגורמת לשריטה ברירית ובעור. הפציעה מעמיקה עד לשריר פי-הטבעת, והכאב גורם להתכווצות קשה ומכאיבה של השריר הטבעתי שסביב פי-הטבעת. כך נוצר מעגל של כאב המוביל להתכווצות השריר ועצירות הגורמת למעבר של צואה קשה דרך השריר המכווץ הגורם לפציעה של הרירית.
      הטיפול בפיסורה מבוסס על שבירת המעגל שתואר לעיל. הדבר נעשה בשני אמצעים עיקריים: ריכוך היציאות כך שלא יפצעו שוב ושוב את האיזור, והרפיית השריר הטבעתי באמצעים תרופתיים או כירורגים.
      תזונה מתאימה העוזרת לריכוך הצואה – תזונה עשירה בסיבים ותוספי סיבים תזונתיים טבעיים (מומלץ תוסף סיבים מסחרי כגון סיבים על בסיס פסיליום, הניתנים ללא מרשם רופא, לשימוש יומיומי), ומרככי צואה אחרים כמו פרפין או פגלקס, הם הבסיס החשוב ביותר בטיפול בפיסורה. מומלץ לא להתאפק אלא להתפנות כשצריך.
      המטרה השניה היא להביא להרפיית השריר הטבעתי המכווץ. ישנן משחות המכילות תרופה המרפה את השריר, ובכך מפחיתה את הכאב ומזרזת את הריפוי. ניפדיפין ורקטוג'זיק הן דוגמאות לתרופות כאלו.
      ניתן להזריק לתוך השריר המכווץ תרופה של חומר משתק שרירים הנקרא בוטוקס, הגורמת להרפיית השריר, הפחתת ההתכווצות ומרגיעה את הכאב באיזור. לזריקה זו שעור הצלחה של כ 70-80% (פחות מאשר ניתוח), והסיכון בה נמוך. לעיתים רחוקות הזרקת החומר יכולה לגרום לירידה קלה ביכולת השליטה, אולם בשימוש בבוטוקס ירידה זו תמיד הפיכה עם הירידה בפעילות החומר. לצערנו היא אינה ניתנת במסגרת מערכת הבריאות הציבורית בשל עלותה.
      הניתוח מומלץ כאשר אין תגובה לטיפול השמרני ואין שיפור במצב. חשוב לציין כי הניתוח נועד לשיפור איכות החיים והפחתת הסבל, וההחלטה עליו צריכה להתקבל על ידי המטופל והכירורג המטפל ביחד. אם אתה סובל מספיק- ניתן לשקול ניתוח. הניתוח מתבצע בהרדמה כללית או איזורית, ולעיתים בהרדמה מקומית לחולים המעדיפים זאת, וכרוך לרוב באשפוז של יום אחד.
      בניתוח מבצעים חיתוך חלקי של שריר הסוגר הפנימי (השריר המכווץ), בכך גורמים לשבירת מעגל הכאב וההתכווצות המפריעים לריפוי. בד"כ הכאב נעלם מספר ימים לאחר הניתוח וההחלמה המלאה היא כעבור מספר שבועות. קיימת חשיבות רבה להמשך הטיפול השמרני, בעיקר דאגה לריכוך הצואה ושמירה על ניקיון האיזור בכל תקופת ההחלמה ובהמשכה.
      ליותר מ-90% מהחולים שנותחו הבעיה נפתרת לתמיד. על-מנת להפחית את הסיכוי לחזרת בעיה דומה, מומלץ לסגל תזונה עשירה בסיבים או להשתמש בתוסף סיבים טבעוני לטווח ארוך.
      הוסף תגובה
    • תודה ושאלת המשך
      מחבר: מלי
      תאריך: 17/10/2010
      שעה: 17:27
      דר' זמורה תודה רבה על ההתייחסות והתגובה העניינית!
      בעקבות ההמלצות בפורום המתחלתי להשתמש גם בפגלקס ואכן יש שיפור משמעותי כעבור יומיים.

      למשך כמה זמן יש להמשיך להשתמש ברקטוגסיק ובפגלקס ע"מ שהבעיה לא תחזור ?
      הוסף תגובה
ד"ר עודד זמורה

ד"ר עודד זמורה (מנהל הפורום)

מנהל פורום פרוקטולוגיה וכירורגיה של המעי

רוצה להתייעץ? המומחים שלנו עונים על שאלות הגולשים בפורום פרוקטולוגיה וכירורגיה של המעי

עבור לפורום >>