טיפות טרמדקס והתמכרות.

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

11/01/2006 | 10:33 | מאת: שושי

שלום לך מנדי וקוראי הפורום! ברצוני לשאול שוב על טיפות טרמדקס. לפי עצת הרופאים במרפאת הכאב בהדסה, לקחתי בהדרגה עד 20 טיפות + אקמול פעם או פעמיים ביום. ( אני סובלת מכאבים קשים ברגל ימין עקב שחיקה במפרק הירך ומפריצת דיסק בגב התחתון.) הגעתי למצב שלאחר כשלושה שבועות אני נצרכת למינון יותר גבוה. זאת אומרת שההקלה בעקבות הטיפות אינה משמעותית. בטופס המצורף לתרופה כתוב שניתן לקחת 20-40 טיפות 3 פעמים ביום. אני פוחדת מהתמכרות. שאלותי הן: 1. האם ניתן להתמכר ( כל פעם מינון גבוה יותר?) לתרופה זו? 2. האם יש בשוק ( לא אכפת לי אפילו לקנות תרופה שאינה בסל התרופות!!) תרופה נגד כאבים (לא נרקוטית- אני עובדת ופעילה עם הכאבים ולמרות הכאבים.) שאינה ממכרת ויעילה נגד כאבים מסוג זה? 3. האם מישהו שמע על טיפול בנוסף לאילו שעברתי לבעיה מהסוג הזה? אודה מאוד על רעיונות. הטיפולים שעברתי: מחטים סינים, הומופאטיה, כירופרקטיקה, זריקות אפידורל לגב ולמפרק הירך, טיפול אצל רפי קרסו, פיזיוטרפיה, כדורים נגד דלקות וכאבים, (בינתיים הרופאים לא ממליצים על ניתוח כי אינם בטוחים באשר למקור הכאב...) כך אני מסתובבת בין עשרות רופאים וטיפולים כ-3 שנים. טוב אז סיפרתי כמעט הכל ( יכול להיות ששכחתי סוג של טיפול כי אני די נרגשת...) אודה מקרב לב על התייחסותכם. שושי

11/01/2006 | 10:49 | מאת:

שוב שלום לך שושי, ראשית כל עלי להבהיר לך שטרמדקס הינה הקלה מקבוצת האופיאודים, היא למעשה בדרגה אחת פחותה מהתרופות האופיואידיות נטו כך שאת לא נוטלת סם כבד מאוד. מעבר לכך, כל המחקרים מראים שבדרך כלל אנשים הלוקחים אופיואידים נגד כאבים קשים אינם מתמכרים לתרופות הללו. זאת משום שהתרופה איננה גורמת ל"היי" ותחושת אופוריה אלא פשוט מסייעת דרך הקלה בכאבים. אכן המינון שאת לוקחת איננו כלל וכלל המינון הגבוה ביותר לטרמדקס כך שלדעתי את לא בסכנת התמכרות. יחד עם זאת, אסור להחליט לבד להעלות את המינון אלא צריך לעשות זאת בהתייעצות עם רופא מומחה. אני בגישה שאם מצאת משהו שמקל עלייך, למה להפסיק אותו? את בטוח מתפקדת יותר טוב עם טרמדקס מאשר בלעדיו, נכון? מכאן שאת בעצם הרבה יותר תפקודית בזכות הטרמדקס והוא לא מונע ממך לתפקד. אני למשל לוקחת מתדון נגד כאבים (למרות שזה לא מעלים את הכאב אלא מפחית קצת) ולמרות שזו תרופה מאוד חזקה אינני מכורה כלל ואני יכולה לתפקד לחלוטין אם התרופה. ישנם הרבה דעות קדומות בקרב הציבור, הרופאים (לא המומחי כאב) ובקרב רוקחים לגבי תרופות אופיואידיות שלא בצדק. עצתי אלייך זה לבקש להעלות את המינון ולראות אם זה עוזר-אם תגיעי למינון שעוזר לך,סביר להניח שלא תצטרכי להעלות הרבה אם בכלל אחר כך. אני הייתי שוקלת להחליף את התרופה רק אם זה איננו עוזר לך. מה עדיף לך-לתפקד פחות מבלי לקחת תרופות חזקות או לקחת את התרופה ובכך להיות מסוגלת לתפקד ולעבוד? באופן כללי חשוב שתדעי שהגישה לגבי כאבים כרוניים זה שצריך טיפול רב תחומי כך שאת צריכה בנוסף לטרמדקס עוד טיפולים. זה יכול להיות עוד תרופות ו/או טיפולים אחרים כמו פיזיוטרפיה, הידרוטרפיה, תמיכה נפשית וכל דבר נוסף שעוזר. מה שחשוב זה לתקוף את הכאב מכמה כיוונים בו זמנית -את מבינה למה שאני מתכוונת? אם את רוצה שארחיב או אם לא עניתי לך כראוי -רק תגידי או תשאלי ואעשה כמיטב יכולתי.

11/01/2006 | 12:19 | מאת: ורד

שלום שושי. אני ממליצה מאד על ארקוקסיה, תרופה יקרה אמנם, ממשפחת הויוקס אך מאושרת לשימוש, חזקה ללא תופעות לוואי. אני "פליטת" טרמדקס, ועברתי ועוברת את שלל הניסיונות שלך, וזו הטובה ביותר שמצאתי. אגב, שמעת על מכשיר הטנס? תרגישי טוב!

11/01/2006 | 12:19 | מאת: ורד

שלום שושי. אני ממליצה מאד על ארקוקסיה, תרופה יקרה אמנם, ממשפחת הויוקס אך מאושרת לשימוש, חזקה ללא תופעות לוואי. אני "פליטת" טרמדקס, ועברתי ועוברת את שלל הניסיונות שלך, וזו הטובה ביותר שמצאתי. אגב, שמעת על מכשיר הטנס? תרגישי טוב!