etopan 400 - כדורים

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

01/01/2006 | 07:24 | מאת: גלית

לאחר תלונותי אצל רופאת המשפחה על יוקר של הארקוסקסיה היא נתנה לי מרשם של כדורי אטופן 400 מ"ג... אני לוקחת אותם מיום ששי.. והם עוזרים חלקית בלבד... הם ממשככים כאבים רק למספר שעות (שזה נהדר!) כך שאני צריכה לקחת 3 ביום במקום פעם אחת... שאלתי היא האם כמות כזו יכולה לעשות נזק ? - האם זה נחשב "מינון יתר" לכדורים האלה? תודה מראש- גלית.

01/01/2006 | 10:36 | מאת:

גלית היקרה, אם את לוקחת אטופן 400 מ"ג שלוש פעמים ביום זה בהחלט מינון מקובל לאדם בכאבים מתמשכים כך שאת ממש -אבל ממש לא במצב של מינון יתר -מותר אפילו עד 4 ללא כל בעיות אבל-את חייבת לאכול יחד עם התרופות אחרת את תגרמי לבטן שלך נזק מיותר. חשוב כאשר לוקחים כל תרופה לאורך זמן לעשות בדיקות דם תקופתיות, במיוחד כאשר לוקחים כל תרופה לאורך זמן מהקבוצה של האנטי-דלקתיות אך אין לך מה לחשוש מהשינוי בין ארקוקסיה לאטופן מבחינת "הנזק". כמובן שכל תרופה יש לה את תופעות הלוואי שלה אך את נשארת באותה משפחה של כדורים-בסדר? בנוסף, חשוב שתדעי שאת לוקחת אותם במשך כל כך קצת זמן שהגוף שלך עוד לא הספיק להתרגל לתרופה ולכן את צריכה לתת לעצמך עוד כשבועיים על מנת להחליט אם טוב לך אם התרופה או לא.... טוב???