ליריקה-לא מאושר לכל חולה

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

03/12/2006 | 11:27 | מאת: כואבת

אני סובלת מנימולים המלווים בכאב...לאחר שנה של ריצות מרופא לרופא הגעתי סוף סוף למקום הנכון...נבדקתי ע"י נוירולוג בכיר שמתמחה בנוירופתיה...לשמחתי כל הבדיקות שנשלחתי אליהן (בדיקות דם, ביופסיה ברגל, QST וכו') יצאו תקינות ...לפיכך החליט הרופא לתת לי ליריקה למשך מספר חודשים בכדי להקל על הכאבים...הבעיה היא שלמרות שהתרופה נכנסה לסל התרופות היא לא ניתנת לכל אחד והיא לא אושרה לי בועדה - מה עושים? למי יש לפנות בעניין?

03/12/2006 | 12:02 | מאת: גלית

הי!! קודם כל לא להתיאש!!!!!!!!! לי קרה אותו הדבר עם תרופה אחרת, עברתי קופה והקופה החדשה עשתה לי בעיות בקבלת התרופה למרות שהיא מגיעה לי בלי שום ספק. מה שעשיתי זה כך: דיברתי עם הרופא שלי שיקדם את זה, ובמקביל אני הייתי בקשר עם אחראית האישורים בקופה ע"מ לברר איך האישור מתקדם, יש מצבים אבסורדיים שטפסים הולכים לאיבוד ואין אישור, זו בירוקרטיה לשמה. כדאי מאוד שהרופא שלך יברר מה חסר כדי שתקבלי אישור, איזה טופס, איזו חתימה, ושל מי, וכל הזמן להיות עם היד על הדופק ולנדנד לגבי האישור. ככה אושר לי הבטאפרון אחרי 7 חודשי טרטורים, תרופה שניתנת לי חינם (עולה בערך 7000 ש"ח לחודש ומסובסדת ע"י המדינה באופן מלא).. זה ידוע שקופות החולים מעדיפות אנשים בריאים- אבל אסור לנו להתיאש בשום מקרה ולהמשיך ולדרוש את מה שמגיע לנו. בהצלחה!

03/12/2006 | 15:12 | מאת: דניאלה

שלום לכן, לגבי הליריקה-התרופה נכנסה לסל בתחילת נובמבר. יש עדיין מעט בעיות של השקה הקשורות לכך שהיא תרופה חדשה ולא מוכרת שאמורות, לדברי הסוכנת של התרופה להיפתר במהלך החודש הקרוב. דבר חשוב שיש להקפיד עליו אם לא רוצים להיענות בשלילה, הוא שהמכתב לבקשת התרופה ינוסח בדיוק לפי ההתוויה לשמה הוכנסה התרופה לסל הבריאות, הווה אומר- ליריקה הוכללה כתרופה לכאב נוירופתי אך רק כקו טיפולי שני ומעלה, ולא בקו טיפול ראשון!! כלומר, לא יאשרו אותה כניסיון טיפול יעודי ראשוני לכאב עיצבי! ולכן כשהרופא כותב את הבקשה לקופ"ח, עמ"נ שלא להענות בשלילה, עליו לציין, שלפני תרופה זו, קיבלת לפחות תכשיר אחת לכאב עיצבי שניכשל, כגון- אלטרול,או נוירונטין וכד'. אין חשיבות למשך הטיפול או המינון שניסית בטיפול האחר, העיקר שיצויין שאין זהו הטיפול הראשון שמנסים, ויתכן שזו היתה הסיבה שעשו לך בעיות, אז לתשומת ליבכן, ובהצלחה בעתיד, דניאלה

03/12/2006 | 14:08 | מאת:

שלום רב לך, קודם כל, אני שמחה שמצאת רופא טוב שעוזר לך. לגבי הטיפול בליריקה - אם תכנסי לאתר של העמותה למאבק בכאב את תמצאי בחלון החדשות את חוזר המנכ"ל של משרד הבריאות אם ההנחיות למתן התרופות לכאב נוירופטי ובהם ליריקה. www.fightingpain.co.il על מנת להגיש בקשה חוזרת את צריכה שהדרישה תבוא מרופא כאב או רופא העובד במרפאת כאב וצריך לציין אילו תרופות כבר נוסו בעבר כי ליריקה לא מאושרת כקו טיפול ראשוני אלא כקו טיפול מתקדם. אם הרופא כאב ילך ע"פ ההנחיות אז את תקבלי את האישור הנדרש. אם את רוצה לדעת על זה עוד - צרי קשר. הרבה הצלחה ומי יתן ותזכי להקלה בכאב הנוירופטי שלך!

03/12/2006 | 14:17 | מאת: שלי

האם יש "שוק שחור" לתרופות נגד כאב?

08/02/2008 | 14:03 | מאת: מג

מנדי שלום אודה לך אם תוכלי לכוון אותי כיצד מגישים בקשת סיבסוד לליריקה. האם המלצת נוירולוג וראומטולוג זה מספיק טוב? תודה

04/12/2006 | 03:06 | מאת: Moti

הי כואבת, שלום לך דניאלה ובמיוחד שלום לשלי. אין דבר כזה שלא יתנו לך ליריקה לכאב נורופתי, או סימבלטה לכאב נוירופתי ונפשי כנוגד דיכאון וחרדה, או מורפין על סוגיו, באם ישנה עילה מוצדקת לתת לך אחת מהתרופות הנ"ל, אלא בדרך מסודרת כפי שצויין פה בפורום, גם אם זה יקח זמן - את תקבלי, אלא - שהרופא המתמה בכאב (ינם בודדים כאלו ברחבי הארץ בעיקר מרפאות כאב בבתי חולים גדולים. אין !!!!!!!!!! שוק שחור לסמים קשים או קלים שכאלו וטוב שכך. אי אפשר לדעת לאיזה ידיים זה יפול, ולשם כך יש נוהל מקפיד ביותר לקבלת הסמים. הפורום לא נועד להיות כלי עזר לרכוש בהסוואת כאב סמים ותרופות. אנא שמרי על טוהר הפורום או שתחדלי מלדרוש ולהעלות נושא חמור זה בפורום לאלתר ! מנדי היקרה, טרחה רבות להקים את הפורום ואת העמותה למאבק בכאב בדרכים חוקיות ושמירה על טוהר המידות. אנא כבדי את הנהלים ! מוטי (משתמש בליריקה, סימבלטה, מורפין ועוד)

04/11/2007 | 00:35 | מאת: שרון

די עם חנופה למנדי זה ברור שאתה זקוק לה לצורך מאבקך במשרד הביטחון צורך להראות שבאמת אתה סובל מכאב כרוני זה שאתה קונה את כל התרופות לא מראה שאתה צורך אותן, אפשר לקנות ולא להשתמש כדי שיחשבו שאתה משתמש מנדי מספיק חכמה כדי להבין את האינטרס שלך בחנופה אליה שבןע טוב

08/10/2007 | 15:40 | מאת: אילה טלוס

סובלת מכאבי עמור שדרה לאחר נפילה וניתוחבע.ש. בבית חולים נתנו לי ליריקה 75 מ.ג אני ממשיכה לצרוך תרופה זו 2 קפסולות ביום. רגלי התנפחו ,אני מרגישה חולשה ועיפות , ראיה כפולה שחלפה לאחר שהורדתי מינון ל 1 ביום. השאלה : האם תופעות אלה חולפות ותוך כמה זמן ? אני לוקחת תרופה זו כעשה ימים \