הוצאת גוש סרטני מהשד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

14/12/2016 | 16:04 | מאת: ליהי

ברצוני לשאול את דעתך המיקצועית.אם בשולי הגוש ברקמה הבריאה ראו במיקרוסקופ מעט תאים במוקד אחד בלבד. האם זה אומר שיש באזורים אחרים בגוף.ב.לימפה וכלי דם ללא חדירה. תשובתך חשובה לי מאד מחכה לה בכליון עיניים. תודה תודה תודה.

16/12/2016 | 10:22 | מאת: ד"ר אירינה קוצ'וק

שלום רב מוקד קטן של גידול באזור השוליים לא סימן לכך שיש מוקדים מרוחקים בגוף.הוא יכול להיות סיכון להישנות מקומית - תלוי בכמה קרוב הוא לשוליי כריתה. במידה תאים סרטניים נמצאים בחתח עצמו- יש צורך בניתוח חוזר. סיכון להתפשטות של המחלה לעברים אחרים תלוי בעיקר בגודל של הגידול היקרי, מעורבות בלוטות לימפה ומאפיינים ביולוגיים של הגידול בברכה

מנהל פורום סרטן השד