גוש בפטמה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

12/12/2016 | 20:54 | מאת: יעל

אני במחזור יום שלישי נוטלת גלולות יאז מעל לשנה בת 16- היום הרגשתי מן גולה מאחורי הפטמה ממש מתחתיה הגולה קטנה ולא נראת מעל לעור אך מורגשת בלחיצה. אני מאוד פוחדת שזה סרטן. חשוב לציין שעברתי בדיקת דם והיא יצאה תקינה חוץ מכולסטרול גבוה

24/12/2016 | 11:47 | מאת: ליאור הלר

יעל שלום, הופעת גוש בשד או בפטמה יכולה להיות קשורה למגוון סיבות כגון המחזור החודשי, שינויים הורמונליים שמשפיעים על רקמת השד, ציסטות וגושים למיניהם. באם הגוש שתיארת עדיין קיים- הייתי ממליץ לך לגשת לבדיקת כירורג שד ויתכן שיפנו אותך לבדיקת אולטראסאונד הסיכוי לסרטן שד בגילך (גיל 16) הינו מאוד מאוד נמוך ואין סיבה לדאגה בשלב זה. בברכת בריאות שלמה פרופ' ליאור הלר

מנהל פורום סרטן השד