איפה מתבצעת בדיקת פיש

דיון מתוך פורום  סרטן השד

27/11/2016 | 22:27 | מאת: ירדן

שלום רב אימי עברה ניתוח להסרת הגידול בשד היא בת 69 ולאחר התייעצות אונקולוגית וכירורגית נאמר לה כי עליה לבצע בדיקת פיש רק שלא ברור לנו איפה ניתן לעשות את הבדיקה, באיזה בית חולים ? והאם צריך הפניה מהאונקולוג או הכירורג ? כמו כן לאימי יש ביטוח כללית פלטיניום האם יש דרך הביטוח הזה כיסוי כלשהו תודה רבה לכל מי שיכול לענות

27/11/2016 | 23:23 | מאת: ד"ר אירינה קוצ'וק

שלום ירדן בדקית FISH נעשת לבירור של ביטוי גן שמקודד קולטן HER2- בדיקה חשובה להחלטה על סוג טיפול משלים. הבדיקה בסל הבריאות ומתבצעת בהרבה ביתי חולים גדולים בארץ. בכל בית חולים יש סידור מסויים לביצוע בדיקה- בדרך כלל הכירורג או אונקולוג מטפל שולח בקשה לביצוע בדיקה למכון פתולוגי. יש גם צורך בטופס 17 לביצוע בדיקת FISH וכן נוהלים שונים - כדאי לצור קשר עם אונקולוג/כירורג או אחות מתאמת של יחידה לטיפול בסרטן שד שאימא מטופלת ולבדוק מה הפרוצדורה בברכה

מנהל פורום סרטן השד