שד שגדל ונפיחות

דיון מתוך פורום  סרטן השד

27/11/2016 | 20:05 | מאת: דנה

שלום,לפני חודשיים חשתי בכאב בשד אחד וגם שמתי לב שהוא גדל פתאום לעומת שד ימין הרופא הרגיש גוש 3 סמ נייד ושלח אותי לאולטרסאונד שיצא תקין ללא כל ממצא ולאחר מכן לממגורפיה שזיהתה גוש שומני שפיר 13מ"מ.הייתי אצל כירורג נוסף שאמר שזה בכלל לא גוש אלא רקמות של השד,ואין לי מה לדאוג אפילו שהשד גדל,כאב הכאבים שוב חזרו לאחר חודשיים עם קצת כאבים ליד בית השחי...אני 4 ימים לפני מחזור אך רק שד שמאל כואב ממש.האם יש סיבה לדאגה?יכול להיות שבus לא רואים הכל?אני בת 37 ללא היסטוריה.מאןד מודאגת,מאוד מה המלצתך איזו עוד בדיקה לבקש האם פיספסו משהו?

28/11/2016 | 23:42 | מאת: ד"ר ליאור הלר

דנה שלום, כאב בשד יכול לנבוע ממגוון סיבות שיכולות להיות קשורות לשד עצמו, לרקמות סמוכות כמו שרירים וכו ואף ייתכן קשר למחזור החודשי ולשינויים הורמונליים. על פניו, נשמע כי ביצעת ברור מקיף על ידי אולטרסאונד, ממוגרפיה, בדיקת כירורג שד - שהן הדרכים המקובלות לאבחנה באם הכאב עדיין ממשיך ולא חולף - ממליץ לך לגשת לבדיקה נוספת אצל רופא מטפל/ כירורג שד ולשקול ביצוע אולטרסאונד חוזר בעוד כחודש לברור סיבת גדילת השד, בריאות שלמה, ליאור הלר

מנהל פורום סרטן השד