גלולות מניעת הריון לנשאית BRCA2

דיון מתוך פורום  סרטן השד

16/11/2016 | 22:58 | מאת: יערה

שלום. לאחר התפרצות סרטן, גיליתי כי אני נשאית BRCA2. בתי בת 17.5, עם חבר קבוע, מבקשת להתחיל ליטול גלולות. היא טרם נבדקה לנשאות ואני מבקשת לדעת: 1. האם יש המלצה מפורשת במקרה כזה? 2. אם אין מניעה - מהו סוג הגלולות המועדף (הגוש שלי היה רגיש מאוד לאסטרוגן)? בתודה מראש!

19/11/2016 | 12:24 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

שלום יערה, 1. לנשאיות מוטציה ב-BRCA, כולל BRCA2, מותר לקחת גלולות למניעת הריון, משתי סיבות. קודם כל נטילת גלולות למשך כ-5 שנים במצטבר הוכחה כמפחיתה סיכון לסרטן שחלות ב-50% (גם שנים רבות אחרי הפסקת הגלולות). הנתונים לגבי עליה בסיכון לסרטן שד אינם חד-משמעיים, וגם בעבודות שבהם נצפתה עליה, דווח על סיכון שהיה גבוה באחוזים בודדים מעל סיכון הרקע (שהוא גם כך לא נמוך). ואם יוצאים מתוך הנחה שנטילת הגלולות היא מוגבלת בזמן, שמגיל 25 יש מעקב יעיל כמו MRI, והסיכון לסרטן שד לפני גיל 30 הוא מאוד קטן אפילו אצל נשאיות, הסיכון מנטילת גלולות בגיל 17 הוא מזערי, אם בכלל. 2. לגבי סוג הגלולות - אין כיום הבדלים משמעותיים במינוני אסטרוגן ברוב הגלולות. בטוחה שרופא נשים יהיה הכי מעודכן

מנהל פורום סרטן השד