תוצאות mri וביופסיה?

דיון מתוך פורום  סרטן השד

16/11/2016 | 20:05 | מאת: אור

שלום. עשיתי בדיקת mri התוצאה הראתה גוש בגודל 15 ממ .. bi-rads'5 . הרופא אמר שזה אומר שאני חולה. באולטרסאונד ראו את הגוש אבל בגודל של 5 ממ ולכן ההמלצה הינה ביופיסה בהדמית mri. קבעו לי תור לעטד חודש וחצי בטענה שאני לא מקרה דחוף.. האם זה הגיוני?

18/11/2016 | 15:37 | מאת: ד"ר אירינה קוצ'וק

שלום אור, במידה וUS שד וMRI מזהים אותו גוש אפשר לבצע ביופסיה תחת second look US גם אם גודל בUS קטן יותר. במידה ולא רואים את הגוש בUS בכלל- אז אין ברירה אלא לבצע ביופסיה תחת MRI- ו התורים לבדיקה זו ארוכים. BIRADS 5- אומר חשד גבוה לגידול ממאיר לכן הייתי מנסה להקדים תור- אולי במקום אחר וכמובן לנסות לפני כן לעשות ביופסיה תחת US - בדרך כלל אפשר להשיג תור הרבה יותר מהר בברכה

מנהל פורום סרטן השד