מי שלא יכולה לקבל הקרנות

דיון מתוך פורום  סרטן השד

10/11/2016 | 12:14 | מאת: יעל

שלום. שמעתי שיש בדיקה גנטית שבודקת אם החולה יכולה לקבל הקרנות או שלא. אודה לקבלת הסבר, וכן מדוע לא מבצעים בדיקה זו לכל מי שאמורה לקבל הקרנות.

12/11/2016 | 23:13 | מאת: ד"ר אירינה קוצ'וק

שלום יעל שאלה די כללית , קשה לדעת ללמה כוונה כעקרון אין בדיקה גנטית לכלל אוכלוסיה שבודקת האם חולה יכולה או לא לקבל קרינה יש סינדרומים גנטיים נדירים שקרינה יכולה להזיק- אבל אותם אפשר לאבחן קליני ולאשר בבדיקה גנטית יש בדיקה מולקולרית בשם oncotype שפותחה למספר מטרות- בינהם יש בדיקה לנשים עם DCIS - carcinoma in situ שיכולה לעזור להחליט במקרים מסוימים על צורך בתוספת טיפול קרינתי לאחר ניתוח בברכה

מנהל פורום סרטן השד