מעקב לאחר סרטן השד וכריתה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

07/11/2016 | 09:06 | מאת: רויטל

היי לפני כ-5 שנים חליתי בסרטן השד, עברתי כריתה ושחזור דו"צ. במהלך שנים אלו אני עושה MRI בלבד. האם לא צריך לעשות פט סי טי מידי פעם בכדי לשלול גרורות? נודע לי על חברה באותו מקרה שהתגלה אצלה גרורה בגב לאחר מס' שנים.

07/11/2016 | 23:22 | מאת: ד"ר ליאור הלר

רויטל שלום, המעקב לרוב לאחר כריתה ושחזור שד מתבצע על ידי כירורג או אונקולוג מטפל וכן הדמיה כגון MRI. אין זה בשגרה לבצע בדיקת פט סיטי לאיתור גרורות אלא באינדיקציות מסוימות ובחשד קליני בבדיקה של רופא מטפל. בריאות שלמה. ליאור הלר

מנהל פורום סרטן השד