לאחר הוצאת בלוטות לימפה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

28/10/2016 | 14:56 | מאת: אלה

שלום רב. שנתיים לאחר ניתוח להוצאת גידולים בשד ובלוטות לימפה בבית השחי. מתכננת לחזור לעבודה,שהיא עבודה פיזית. ממה אני אמורה להיזהר,לדוגמא-האם אסור להרים תיקים כבדים מעל משקל מסויים? ואולי מי שהוא יודעה איזה הקלות אני יכולה לקבל בעבודה,אם עברתי כימוטרפיה והקרנות? פשוט לא מוצאת את המידע באינטרנט. תודה רבה מראש .

29/10/2016 | 14:16 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

שלום אלה, המגבלות תלויות במספר גורמים, כולל כמה בלוטות לימפה הוציאו לך (2-3 או מעל 10), אם יש בצקת ביד אחרי הניתוח (אלה פרטים שהכירורג שלך יוכל להבהיר) ורמת הכושר שלך. אין מספר ברזל מעליו לא מומלץ להרים משקלים, וזה מאוד אישי. אל תעשי דברים שקשים לך או גורמים לאי נוחות, ותעדיפי לאמץ את היד השניה אם אין ברירה. לגבי הקלות - למיטב ידיעתי אין משהו מבחינת כספית שאפשר לקבל שנתיים אחרי טיפולים, אבל כדאי להתייעץ עם עובדת סוציאלית. אם יש לך תופעות לוואי של טיפול שלא חלפו, או תופעות לוואי של טיפול הורמונלי שמגבילים אותך (למשל חוסר תחושה באצבעות, עייפות חריגה, כאבים וכו'), תבקשי מהאונקולוג מכתב שמפרט את זה ותפני לרופא תעסוקתי. יכול להיות שימליץ לך על הקלות אותן תוכלי לבקש מהמעסיק (אם את שכירה). שתהיה לזרה קלה וחלקה לשגרה!

29/10/2016 | 14:16 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

שלום אלה, המגבלות תלויות במספר גורמים, כולל כמה בלוטות לימפה הוציאו לך (2-3 או מעל 10), אם יש בצקת ביד אחרי הניתוח (אלה פרטים שהכירורג שלך יוכל להבהיר) ורמת הכושר שלך. אין מספר ברזל מעליו לא מומלץ להרים משקלים, וזה מאוד אישי. אל תעשי דברים שקשים לך או גורמים לאי נוחות, ותעדיפי לאמץ את היד השניה אם אין ברירה. לגבי הקלות - למיטב ידיעתי אין משהו מבחינת כספית שאפשר לקבל שנתיים אחרי טיפולים, אבל כדאי להתייעץ עם עובדת סוציאלית. אם יש לך תופעות לוואי של טיפול שלא חלפו, או תופעות לוואי של טיפול הורמונלי שמגבילים אותך (למשל חוסר תחושה באצבעות, עייפות חריגה, כאבים וכו'), תבקשי מהאונקולוג מכתב שמפרט את זה ותפני לרופא תעסוקתי. יכול להיות שימליץ לך על הקלות אותן תוכלי לבקש מהמעסיק (אם את שכירה). שתהיה לזרה קלה וחלקה לשגרה!

מנהל פורום סרטן השד