בדיקת prosigna כן או לא

דיון מתוך פורום  סרטן השד

18/10/2016 | 21:00 | מאת: חנה

ערב טוב, האם תוכלו להאיר את עיניי בקשר לבדיקת prosigna שהוצעה לי ע"י הרופאה. הבדיקה המוצעת איננה בסל הבריאות ומאד יקרה.תודה ולילה טוב

19/10/2016 | 22:05 | מאת: ד"ר אירינה קוצ'וק

שלום חנה, יש מספר בדיקות גנומיות ( Oncotype DX, Prosigna, Mammaprint ) ש בסרטן שד בשלבים מוקדמים עם רצפטורים הומרמונלים חיובים יכולות לעזור להגדיר סיכון להשנות של המחלה ולכוון בבחירת הטיפול , במיוחד צורך בטיפול כימי משלים. חלק מהבדיקות אלה כולל prosigna נעשות במימון קופות לפי הקריטריונים מסוימים - גידולים עם רצפטורים הורמונלים חיוביים, HER2 שלילי, ללא מעורבות בלוטות לימפה או עד 3 בלוטות לימפה מעורבות. לכל קופה יש עדיפויות שלה וכדאי לבדוק איזה בדיקות ולפי איזה קריטריונים מאושרות בקופה שלך בברכה

מנהל פורום סרטן השד