האם מומלץ לעשות כריתה מונעת כאשר יש חשש לגניטקה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

10/10/2016 | 23:03 | מאת: מיה

אני בת 35 לפני כשנתיים חליתי . עברתי כריתה של שד אחד טיפולים, הקרנות והיום אני בטיפול ההורמונלי, דייי חזרתי לעצמי. הרופאים ממליצים לי להוריד גם את השד השני . ואני ככ מתלבטת לא מצליחה לקבל החלטה. לפני שנה וחצי איבדתי אמא שנפטרה מהמחלה. לפני חודש חברה שחלתה ועשתה כריתה למניעה ושיחזןר ובסוף נפטרה... אני פשוט לא יודעת מה לעשות, איך יהיה אחרי הניתוח, עד כמה זה יגביל אותי בחיים. מדובר בשיחזור מסובך כי אין לי כרגע כלום...לוקחים מהגב ובונים חדש..אשמח לשמוע ממי שעברה כזה ניתוח. תודה ושנה טובה לכולן!

15/10/2016 | 16:26 | מאת: ד"ר ליאור הלר

מיה שלום, לאחר כריתת שד קיימות אופציות שחזור שונות הכוללות שחזור באמצעות משתל, שחזור אוטולוגי כלומר מרקמות הגוף וייתכן אף שילוב של השיטות (שתל אוטולוגי). בחירת סוג השחזור תלויה במספר גורמים ביניהם סוג טיפול אונקולוגי, גודל השד, רצון המטופלת בהתייחס למה שכתבת- שחזור מהגב הוא אכן סוג של שחזור אוטולוגי בו לוקחים את שריר הלטיסימוס דורסי ומעבירים אל החזה. ישנה תקופת החלמה לאחר הניתוח. כמו כן ייתכנו חסרונות כמו צלקת, הצטברות נוזלים מהאזור בו נלקח השריר ומגבלה בתנועה אך אלו קורים בסבירות נמוכה הדבר הנכון ביותר לעשות היא ללכת ליעוץ מסודר של מנתח פלסטי עם רשימת שאלות מוכנה ואולי אפילו בליווי של קרוב משפחה או חברה ולשמוע אינפורמציה על האופציות הניתוחיות העומדות לרשותך ועל איזה אופציה הרופא ממליץ. לפעמים כדאי לשמוע חוות דעת נוספת מרופא נוסף וכך תוכלי להרגיש יותר שקטה עם החלטה שתקבלי אגב, ניתוח שחזור השד מאזור הגב איננו ניתוח כה מורכב כפי שזה נשמע והוא ניתוח די שיגרתי בימינו בהצלחה ושנה טובה. ליאור הלר

מנהל פורום סרטן השד