המלצה להוצאת גוש מהשד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

10/10/2016 | 09:56 | מאת: יעל

שלום רב אני בת 34, אם לשתיים. לפני מספר חודשים גיליתי גוש בשד ימין, מאז עברתי אולטרסאונד (שבו גילו עוד גוש בשמאלי) ממוגרפיה וביופסיה ובכל הבדיקות נמצא ששני הגושים שפירים. למרות זאת, הרופא כירורג המליץ להסיר את הגוש מהשד הימני (בהרדמה מלאה), מכייון שגודלו 2.9 ס"מ, והוא אמר שלגושים שגודלם עולה על 20 מ"מ, יש פוטנציאל השתנות, קטן אך קיים. האם המלצה זו היא דבר שמוכר לכם? כבר קבעתי תור לניתוח כירורגי, אך אני מתלבטת, האם הוא באמת נחוץ. תודה רבה

10/10/2016 | 10:44 | מאת: פרופ' דינה לב

יעל יקרה, אמנם לא כתבת את האבחנה המדויקת אבל אני מעריכה כי מדובר בפיברואדנומה?? באם אכן כך, זהו גידול שפיר שכיח יחסית בגיל הפוריות. בעבר נהגנו לכרות את מירב הפיברואדנומות אך הנסיון לימד כי אין בכך צורך בהעדר נטיה לשינוי ממאיר. קימות מספר אינדיקציות בהם אנחנו אכן שוקלים כריתה כירורגית, בינהן: כאשר מדובר בגידול שעולה בקוטרו תחת מעקב, גידול סימפטומטי - כואב או מציק, כאשר קיים סיפור משפחתי של סרטן השד וכמובן כאשר המטופלת אינה שקטה ומעונינת בכריתתו. לגבי גודל ספציפי ממנו אנו ממליצים על כריתה אין קונצנזוס חד משמעי אך להערכתי מעל גודל של 2.5ס"מ רבים הכירורגים שיציעו זאת בעיקר בכדי לשלול סוג אחר של גידול שדומה לפיברואדנומה ומסיבות קוסמטיות. מקווה שעזרתי, בהצלחה, דינה

10/10/2016 | 18:18 | מאת: יעל

תודה רבה על תשובתך הזריזה. בתוצאות של הביופסיה כתוב: breast tissue within normal limites. הגודל לפי האולטרסאונד הוא 28 מ"מ. אין במשפחתי עבר של סרטן, הגודל עקבי מיולי 2016 והוא לא מפריע או כואב. אני מבינה ממך שלאור מה שתיארתי, בעצם אין דחיפות להוציא את הגוש. הדבר העיקרי שמרתיע אותי הוא ההרדמה המלאה

מנהל פורום סרטן השד