שאלה לגבי ציסטה בשד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

22/09/2016 | 18:15 | מאת: פז

שלום, סבתי נפתרה מסרטן שד בגיל 64, ואימי עברה ניתוח בשנה שעברה בגיל 67 (הסרטן היה בשלב מקדים), לאחר בדיקת דם אובחן כי היא אינה נושאת את הגן ולכן גם אני לא צריכה להבדק גנטית. אני כן במעקב של כירורג שד כל חצי שנה ואולטראסאונד פעם בשנה. ב-US האחרון התגלתה אצלי ציסטה בחלק העליון של השד בגודל של כחצי ס"מ ובמהלך הבדיקה כאב לי כשהמתמר היה עליה. לעיתים יש לי דקירות כואבות באותו האיזור שחולפות מעצמן (כמו שהגיעו) לאחר מס' שעות. האם יש סימן לדאגה? האם הדקירות אכן קשורות לאותה ציסטה? אודה מאוד על התשובה פז

06/10/2016 | 12:33 | מאת: פרופ' דינה לב

פז יקרה, ציסטות בשד הן בד"כ ממצא שפיר והן אכן עלולות לגרום לכאב. במירב הגדול של המקרים אינן מהוות מקור לדאגה ואינן מצריכות טיפול. איני יודעת את גילך או פרטים נוספים, יחד עם זאת לאור הסיפור המשפחתי המשמעותי, גם בהעדר נשאות ברורה למוטציות בBRCA, את מצויה בקבצת סיכון ועל כן טוב שאת נבדקת בקביעות. כירורג השד שלך ימליץ על בדיקות הסקר הדרושות בברכה, דינה

מנהל פורום סרטן השד