היפרתרמיה והקרנות - בקשה לעצות

דיון מתוך פורום  סרטן השד

25/09/2016 | 13:18 | מאת: אלינור

שלות רב אני חולה בסרטן השד, בפעם שנייה , ( טריפל נגטיב ) הסרטן מתבטא במפוע עורי של פצעים ודלקות שהתפשט לחזה ולעצם הבריח. מיועדת להתחיל השבוע הקרונות והיפרתרמיה בנוסף לטיפול כימי. כיוון שהאזור כואב ושורף , אני חוששת שהקרנות והיפרתרמיה יחמירו את מצב הכאבים שגם ככה קשים לי מאוד. האם יש תרופה או עצה לטיפול מונע מקדים? תודה מראש

26/09/2016 | 22:04 | מאת: ד"ר אירינה קוצ'וק

שלום אלינור, חשוב לאזן כאב גם לפני טיפול וגם במהלך הקרנות בטיפול תרופתי - כדאי להיות בקשר גם עם רופא קרינה , גם עם מרפאה פליאטיבית- יש מגוון תרופות נגד כאבים מאקמול רגיל למורפין וגזרותיו, טיפולים מקומיים ובחירת הטיפול תלויה בתרופות שאת נוטלת עכשיו ומה תגובה לטיפול. מבחינת טיפול מקומי להקלה של גירוי משני לטיפול קרינתי - גם כן יש משכות וקרמים שונים כולל אלוורה במקרים קלים יותר, גם משחות שמכילות סטרוידים, משחות לטיפול בכוויות,וגם פה מומלץ להתיעץ עם רופא ואחות קרינה שיכולים לבדוק אותך ולהציע טיפול בהתאם במצב. אין במקרים אלה טיפול אחיד לכולם- איזון כאב - טיפול אינדיבידואלי מותאם לסוג , עוצמת הכאב וסבילות של טיפול נגד כאבים בברכה

מנהל פורום סרטן השד