הקרנה תוך ניתוחית

דיון מתוך פורום  סרטן השד

25/09/2016 | 15:37 | מאת: יאיר

שלום רב. רציתי לדעת אם יש\ אין מניעה לביצוע הקרנה תוך ניתוחית במקרה של סרטן שד שאובחן HER2 חיובי. תודה.

26/09/2016 | 22:49 | מאת: ד"ר אירינה קוצ'וק

שלום רב, לפי מחקר שהשווא טיפול קרינתי תוך ניתוחי לטיפול קרינתי חיצוני רוב הנשים היו מעל גיל 60, עם גידולים קטנים מ2 ס"מ , קולטנים הורמונלים חיוביים וHER2 שלילי- מאפיינים של גידולים עם פרוגנוזה טובה. בנשים אלה טיפול תוך ניתוחי היה זהה לטיפול חיצוני. גידולים HER2 חיובי בדרך כלל יותר עלימים עם סיכון גבוה יותר להישנות גם מקומית גם מרוחקת, במחקר היה מעט נשים עם גידול HER2 חיובי לכן אין הרבה מידע על יעילות של קרינה תוך ניתוחית בגידולים אלה ועדיפות לטיפול קרינתי חיצוני בHER2 חיובי בברכה

מנהל פורום סרטן השד