בלוטות לימפה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

24/09/2016 | 09:38 | מאת: תמר

לפני שבוע עשיתי אולטרסאונד ובית שחי היה נקי דהיינו בלי ממצאים אומנם לאחר מספר ימים לאחר האולטרסאונד , בבדיקה ידנית הכירוג מצא לי בלוטות לימפה קטנוןת בבית השחי ושאלתי היא מה עושים עם ממצא זה איך בודקים אותו בעזרת ממוגרפיה או ביופסיה ? האם יש סיבה לדאגה עקב ממצא זה בבדיקה ידנית ?

06/10/2016 | 13:07 | מאת: פרופ' דינה לב

תמר יקרה, הגדלה קלה של בלוטות לימפה בבית השחי הינה דבר שכיח ויכולה להיות משנית לסיבות מרובות ברובן שפירות. בהעדר אינפורמציה נוספת ומבלי לבדוק אותך קשה לקבוע את מהות הממצא. באם אין לך תלונות מיוחדות או ממצא בשד והUS של בית השחי תקין יש מקום למעקב ובדיקה חוזרת ע"י הכירורג בטווח של שלושה חודשים ויתכן ואף US חוזר לבית השחי. בכל מקרה חשוב שתתיעצי עם הכירורג המטפל בך. בברכה, דינה

מנהל פורום סרטן השד