בדיקת PET CT בירור תוצאות

דיון מתוך פורום  סרטן השד

22/09/2016 | 18:29 | מאת: אילנה בת 54

שלום רב בשנת 2011 עברתי כריתה כימותרפיה והקרנות עקב סרטן שד. בתאריך 210916 ביצעתי בדיקת PET CT. להלן התוצאות- -קימת קליטת יתר בקשרי לימפה באזור הפורטוקבלי בשער הכבד עד קוטר 1 ס"מ בציר הקצר. קשרים שטיבם איננו חד משמעי. -קליטת יתר בקשרים קטנים בתחנות המיצר ושערי הראות . אולם באתר זה יכולים להיות קשרים ריאקטיבים ולא בהכרח בעלי משמעות קלינית. קיימת קליטת יתר בוושט הדיסטלי ובקשר סמוך קטן יכול להיות שמדובר ברפלוקס או אסופגיטיס מומלץ אנדוסקופיה. לא מודגמת קליטה בפרנכימת הריאה כבד טחול באדרנלים ובשלד. אודה לכם אם ניתן להסביר לי את משמעות הקליטות באיברים הנ"ל. והאם אכן ייתכן שהמימצאים לא ממאירים? בתודה מראש

23/09/2016 | 19:05 | מאת: ד"ר אירינה קוצ'וק

שלום אילנה, ממצאים שתוארו בPET לא חד משמעים כפי שנראה מתשובה ויכולים להתאים לתהליך דלקתי, זיהומי , גידולי, אך קליטה יכול להיות גם לא ספציפית ולא להעיד על תהליך פתולוגי- בכל בדיקה יש אידקויות. חשוב לראות את התמונה הכוללת - מחלות רקע, סימפטומים. בכל מקרה כדאי לפנות לרופא מטפל, שיכול גם להתיעץ עם רנטגנולוג לגבי ממצאים ודרך הטובה ביותר לברר אותם בברכה

מנהל פורום סרטן השד