טמוקסיפן לעומת לטרזול

דיון מתוך פורום  סרטן השד

21/09/2016 | 22:20 | מאת: רחל

טמוקסיפן כידוע גורמת לחסימת קולטנים בתאים הסרטניים בחלק מהאיברים , לעומת זאת לטרזול מפחית את כמות האסטרוגן בגוף. האם ניתן לומר שלטרזול פוגע יותר בתפקוד הגוף מאחר והגוף זקוק לאסטרוגן (זיכרון / שומנים ועוד ?). האם במקרה של סרטן שד גרורתי לעצמות הגיוני לעבור לאחר כ 3 שנים מלטרזול לטמוקסיפן עקב התרגלות הגוף ללטרזול ? האם ניתן לוותר על זומרה במעבר כזה ?

21/09/2016 | 23:22 | מאת: ד"ר אירינה קוצ'וק

שלום רב מטרה של שני הסוגים של טיפול הורמונלי היא למנוע חסיפה של תאים לאסטרוגן והרבה מתופעות לוואי של טיפולים הורמונלים דומים, אך כמובן יש הבדלים עקב מנגנון פעולה שונה. בחירת הטיפול תלוי ביעילות וסבילות של הטיפול בכל מטופל. במידה ומחלה לא מתקדמת עם טיפול בלטרוזול ותופעות לוואי לא פוגעים משמעותי באיכות החיים - עדיף להמשיך באותו טיפול כל עוד מחלה יציבה ולהחליף במידה ויש התקדמות, או תופעות לוואי משמעותיות. לגבי זומרה- אין הנחיה ברורה כמה זמן להמשיך טיפול , לרוב ממשיכים באופן קבוע, יש מחקרים שמראים שאפשר לתת טיפול פעם ב 3 חודשים ולא כל חודש... החלטה על משך וצורת הטיפול תלויה בנתונים פרטיים של המחלה מידת הפיזור, סימפטומים של המחלה ותופעות לוואי של הטיפול בברכה

מנהל פורום סרטן השד