מידע על אפינטור

דיון מתוך פורום  סרטן השד

14/09/2016 | 23:17 | מאת: לילך

אימי בת 72 לפני כ 17 שנה קראו לה של ומאז נמצאת במעקב ומטופלת לפני שנתיים התגלה סרטן גוררתי בעצמות טופלה ולאחרונה עלית סמני הסרטן עלה ולכן מטופלת בחודש האחרון באפניטור הטיפול באפניטור מאוד מחליש אותה גורם לה לדיכאון ירדה בתאבון עליה בסוכר התחילה לקבל אינסולין בזריקות שלשולים והרגשה כללית מאוד לא טובה ... לפעמים היא מתיאשת ומבקשת להפסיק את התרופה שנתן לה לחיות בשקט ...לנו האחים מאוד קשה לראות אותה מדרדרת השאלה שלי היא האם יש מחקרים המעידים על אחוזי הצלחה ?מה החסרונות והיתרונות של התרופה ? אשמח לתשובתכם לילך .

16/09/2016 | 15:50 | מאת: ד"ר אירינה קוצ'וק

שלום רב לילך מטרה של טיפול במחלה גרורתית היא גם להאריך חיים אך גם לשמור על האיכות החיים. טיפול משולב הורמונלי ואפיניטור לפי מחקר בשם בולרו מאריך זמן להתקדמות של המחלה פי שניים מטיפול הורמונלי לבד. אבל טיפול באפיניטור יכול לגרום לתופעות רבות ויש הנחייות על טיפול בתופעות לוואי של אפיניטור- אפשר להפסיק טיפול באפיניטור, להוריד מינון. ויש גם נשים שלא יסתדרו עם הטיפול ואז יתכן עדיף להמשיך בטיפול הורמונלי לבד. כדאי להתיעץ עם אונקולוג מטפל לגבי אפשרויות . בברכה

21/09/2016 | 21:49 | מאת: לילך כהן

ראשית אני מודה לך על תשובתך . לצערנו הרופאה האונקולוגי של אימי עברה לבית חולים אחר אימי סובלת מאוד מהתרופה שניתנה לה ( אפינטור). היינו שמחים לקבל המלצה על רופא מומחה בתחום . אשמח מאוד לתשובתך לילך.

מנהל פורום סרטן השד