רגישות בדיקת PET-CT לאבחון סרטן השד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

13/09/2016 | 08:13 | מאת: משה

אימי בת 80 ואובחנה כחולת סרטן שד גרורתי לעצמות לפני שנתיים בבדיקת PET CT שהראתה קליטת יתר בגידול בשד + גרורות באיזורים רבים בעצמות. לאחר טיפול של שנתיים (הורמונלי+רפואה משלימה), נמצא בבדיקת PET CT עכשווית מוקד קליטת יתר בודד בנגע ליטי בעצם איליאקה שמאלית. בשאר הגוף אין ממצאים של קליטת יתר. האם אפשר להסתמך על רגישות/דיוק הבדיקה ולהניח שאכן אין גרורות באיזורים אחרים ?

13/09/2016 | 18:14 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

שלום משה, אפשר להסתמך על רגישות בדיקת ה-PET במגבלות הרזולוציה שלה, בטח אם היא הושוותה לאותה בדיקה באותה הטכניקה. העובדה שלא רואים קליטה באזורים אחרים שראו בעבר יכולה להעיד על גרורות "רדומות", שאין בהן פעילות מטבולית (לפעמים אפשר לראות ב-CT את הנזק שהגרורות עשו בעבר) / על נסיגה בגודל הגרורות מתחת לרזולוציה של הבדיקה / היעלמות מוחלטת אם אנחנו מאוד אופטימיים. במצב שאתה מתאר ההסבר לא באמת משנה, מה שחשוב זה שיש שיפור משמעותי והטיפול עובד, מקווה גם שבלי ריבוי תופעות לוואי. שימשיך ככה!

13/09/2016 | 22:14 | מאת: משה

תודה רבה על התשובה המפורטת !!! אכן ניראה שהטיפול עובד. האם בבדיקת MRI הרזולוציה גבוהה יותר עד כדי קבלת החלטה של העלמות הגרורות ? האם יש צורך גם בחומר ניגוד ב-MRI ?

מנהל פורום סרטן השד