היפרתרמיה כטיפול לסרטו שד מפושט עורי

דיון מתוך פורום  סרטן השד

11/09/2016 | 18:11 | מאת: אלינור

שלום רב אני חולה בסרטן שד שחזר אחרי שנה , טריפל נגטיב . הסרטן החל כמשהו שנראה כמו פריחה והתפשט על כל השד והחזה . אחרי 2 טיפולי כימו שלא עזרו, החולט לתת הקרנות + היפתרמיה + טיפול בריבולין ( טיפול כימו ). מה ידוע על שהיטה? מה סכויי הצלחה שלה? מה הלאה במידה ולא יעזור? אודה על כל עצה או בדיקה היכולה לעזור. תודה מראש

12/09/2016 | 22:58 | מאת: ד"ר אירינה קוצ'וק

שלום רב, טיפול קרינתי משולב משולב עם היפרטרמיה יותר יעיל אחרי חזרת המחלה מאשר קרינה חוזרת בלבד ויכול להביא לשיפור משמעותי בכשני שלים מהמטופלים. אריבולים - טיפול כימי שמראה יעילות בסרטן שד ומאריך גם זמן להתקדמות המחלה וגם מאריך חיים בנשים עם סרטן שד גרורתי לעומת טיפולים כימיים אחרים עם רווח משמעותי יותר בסרטן שד triple negative כדאי במקביל לעשות בירור נשאות BRCA במידה ולא נעשתה - קיימות אפשרויות של טיפול בנשאיות כמו כן כדאי לבדוק אפשרות להשתתף בטיפולים במסגרת מחקר כמובן החלטה על טיפול מתבססת על טיפולים קודמים , תגובה עליהם ותופעות לוואי בברכה

13/09/2016 | 20:41 | מאת: נטע

שלום אלינור, ההמלצה הטיפולית בהחלט מתקבלת על הדעת בטריפל נגטיב שהסתנן לבית החזה. הכלים בהם נעשה שימוש כולם סינרגיים זה עם זה. מבחינת תגובה טיפולית, זו בסביבות 75%-76% חשוב לעשות הכל למניעת כוויות ודרמטיטיס לאיזור המטופל.

מנהל פורום סרטן השד