בדיקות תקופתיות מומלצות בסרטן שד גרורתי לעצמות

דיון מתוך פורום  סרטן השד

07/09/2016 | 21:23 | מאת: רחל

בדיקת PET-CT נותנת לפעמים תשובות לא ודאיות לגבי המצאות גידול סרטני מאחר ותלויה בקליטת חומר הניגוד על ידי התאים הסרטניים. האם בבדיקת MRI התוצאות ודאיות יותר ? איזה סוג בדיקת עצמות תקופתית כדאי לעשות (מיפוי עצמות ? סריקת עצמות ?)

08/09/2016 | 22:50 | מאת: ד"ר אירינה קוצ'וק

שלום רב, הערכת גרורות גרמיות בעיתית ולכל בדיקה יש הגבלה שלה- יש תהליכים שנראה בכל הדמיות ויש גם תהליכים מודגמות רק בבדיקות מסויימות. בדרך כלל משלבים סימפטומים קליניים ובדיקת הדמיה, שמראים מבנה של העצם ( כמו CT או MRI) ופעילות מטבולית ( מיפוי עצמות , PET CT). חשוב לבצע מעקב באותו סוג של הבדיקה וכמובן להתיחס גם לסימנים קליניים בברכה

מנהל פורום סרטן השד