האם שינוי תרופה הורמונלית מהווה שינוי לקו שני

דיון מתוך פורום  סרטן השד

01/09/2016 | 17:14 | מאת: אירנה

שלום לפני שנתיים גילו אצלי סרטן שד גרורתי חיובי ל- ER ושלילי ל HER2. הסמנים הרלוונטים היו קטנים מהנורמה ולא הראו על קיום הסרטן. כיום לאחר שנתיים טיפול בלטרזול כקו ראשון אני מרגישה טוב מאוד והבלוטה בשד נעלמה אך בשנה האחרונה עלו שניים מהסמנים CEA לרמה של 10 ו- CA 15.3 לרמה של 50. האם החלפה של לטרזול לתרופה הורמונלית אחרת כגון פסלודקס מהווה שינוי לקו 2 ? השאלה נובעת מהמגבלות הניתנות לשימוש בתרופות ביולוגיות והחשש שלא יאשרו לי בעתיד תרופה ביולוגית

01/09/2016 | 23:20 | מאת: ד"ר אירינה קוצ'וק

שלום רב, בדרך כלל התקדמות של המחלה נקבעת לפי סימפטומים חדשים, ממצאים חדשים בבדיקה גופנית והדמיה או הגדלה של ממצאים קיימים ולא עליית מרקרים בלבד ( יש סיבות שונות לעליית מרקרים, בדיקה זה לא מספיק אמינה לקביעת תגובה לטיפול ). שינוי סוג אחד של טיפול הורמונלי לסוג אחר נקרא שינוי קו. כדאי להתיעץ עם אונקולוג מטפל שמכיר את כל הפרטים של המחלה לגבי הערכת תגובה לטיפול וצורך בשינוי בברכה

מנהל פורום סרטן השד