סרטן טריפל נגטיב- חדשה באבחנה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

31/08/2016 | 21:50 | מאת: תמר

שלום רב , בבדיקת ביופסיה התקבלו תוצאות : גידול חודרני שהו trip negativ לציין Ki=40-50% הגידול בקוטר 15 ממ בתי שחי תקינים . השאלה האם ניתן לקבוע באיזה דרגה הסרטן ? הרופא המליץ על ניתוח ללא טיפול מקדים , האם זה מומלץ ? מה הטיפול הכימו הנפוץ לאחר הניתוח מסוג הסרטן הזה? האם ברוב המקרים סרטן מסוג זה חוזר ? תודה על התשובות

01/09/2016 | 23:09 | מאת: ד"ר אירינה קוצ'וק

שלום רב, לפי מה שמתואר - גידול קטן יחסית , ללא מעורבות בלוטות בבדיקה או הדמיה - הוא שלב מוקדם של המחלה ובמקרים אלה בדרך כלל מתחילים בניתוח על מנת לאשר אבחנה ולוודא בבדיקה פתולוגית את הגודל הגידול בשד ומצב של הבלוטות לימפה. בדרך כלל גידולים שהם triple negative בסיכון יותר גבוה להישנות מאשר גידולים עם רצפטורים הורמונלים חיובים באותו שלב וטיפול כימי בדרך כלל מומלץ כטיפול משלים. קיימים סוגים שונים של טיפול כימי ובחירת הטיפול תלויה בשלב של המחלה ( אחרי ניתוח), מחלות רקע ותופעות לוואי של הטיפול בברכה

מנהל פורום סרטן השד