טקסול לאחר AC כן או לא

דיון מתוך פורום  סרטן השד

26/08/2016 | 15:58 | מאת: אבי

שלום רב מדובר במקרה של סרטן שד שלב 1 בגודל 1.5 ס"מ שהוסר בניתוח ללא בלוטות נגועות,חיובי לאסטרוגן, HER2 שלילי , Grade 3 , אונקוטייפ 30. בעיקרון הומלץ על הפרוטוקול הידוע AC כפול 4 + 12 טיפולי טקסול. מצד שני רופא נוסף שהיינו אצלו טען שהכי חשוב זה ה AC שכן הטקסול במקרה זה נותן בסך הכל עוד אחוז אחד לסיכוי שלא יחזור. רופאה נוספת פסלה לחלוטין את הטקסול בטענה שבשלב מוקדם כזה הסבל שכרוך בטקסול מיותר. אשמח לשמוע את דעתכם. תודה רבה

28/08/2016 | 11:23 | מאת: ד"ר אירינה קוצ'וק

שלום רב כמו שכתבת בחירת הטיפול בסרטן שד בשלב מוקדם לא פשוטה ומתבססת על גורמים רבים כולל גודל , מעורבות בלוטות ומאפיינים ביולוגיים של הגידול, תוצאות של בדיקות גנומיות. כמובן גם מתיחסים לנתונים קליניים ועדיפויות של האישה. לא ניתן להתייחס למקרה ספציפי במסגרת הפורום. קיבלתם המלצות משלושה מומחים באונקולוגיה - כדאי לעבור שוב על המלצות שלהם ולדון עם אונקולוג מטפל לקבלה סופית לגבי טיפול בברכה

28/08/2016 | 13:31 | מאת: אבי

חריגה מפרוטוקול כל כך מקובל היא אפשרית , כלומר באמת קיימים מצבים כאלו שהטקסול מיותר ?

08/09/2016 | 20:05 | מאת: אבי

וחבל ...

01/09/2016 | 12:21 | מאת: נטע

למיטב ידיעתי בהתבסס על המחקר של Gennari et al. 2008 שבדק את האפקטיביות של תרופות ממשפחת האנטרציקלינים (אדריאמיצין) ב - 5,354 נשים עם סרטן שד התחלתי( early breast cancer) שהוא שלילי ל- HER2, הנטייה היא פחות ופחות להשתמש בתרופות אלה במצבים הנ"ל (וזאת למרות ה- grade 3). הסיבה לכך היא שהתועלת שהופקה בקרב נשים אלה הייתה קטנה, בהשוואה לרעילות הגבוהה של התרופות. ממשפחה זו. קישור למחקר: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18159072 יתכן שאם תשמעו דעה שלישית, מאונקולוגית נאורה, היא תמליץ על טקסול בלבד ולאחריו טיפול הורמונלי.

08/09/2016 | 20:03 | מאת: אבי

את מדברת על מחקר מלפני 8 שנים ? הרי מאז יצאו אין ספור מחקרים נוספים. לדברי אחת האונקולגיות שהייתי אצלה משהו כמו 300 מחקרים מידי חודש ואת מתבססת על מחקר מלפני 8 שנים ? הייתי עד עכשיו אצל 4 רופאות מהמובילות בארץ וכולן המליצו חד משמעית על AC כמשהו שאי אפשר לוותר עליו . לגבי טקסול שתיים מהן המליצו להמשיך ושתיים לא. אגיד לך את האמת לצערי עושה רושם שבתחום הנוראי הזה הרופאים לא ממש יודעים בוודאות מה קורה ... ):

מנהל פורום סרטן השד