ממוגרפיה וממוגרפיה דיגיטאלית

דיון מתוך פורום  סרטן השד

22/08/2016 | 18:05 | מאת: רחלי

שלום, אני בת 53 ומעולם לא עברתי ממוגרפיה . נשלחתי ע"י רופא המשפחה לבצע ממוגרפיה כבדיקת שיגרה בשל גילי. נבדקתי ע"י כירורגית שד , כיוון שהעדפתי זאת על ממוגרפיה. אני חרדה מהקרינה הצפויה מהמכשיר וקראתי שיש ממוגרפיה דיגיטאלית, הבעיה היא שבכל פעם כתובה עובדה אחרת באינטרנט לגבי ממוגרפיה דיגיטאלית, במקום אחד נאמר שיש בזה פחות קרינה ממוגרפיה רגילה ובמקום אחר כתוב שיש אותה כמות קרינה . אודה לכם על הבהרת העובדות הנכונות. רחלי

17/09/2016 | 21:45 | מאת: פרופ' דינה לב

רחלי יקרה, טוב עשית שהלכת להבדק. יחד עם זאת, בדיקה גופנית אינה מספיקה לשם גילוי מוקדם ובדיקת הממוגרפיה הוכחה במחקרים רבים כבדיקה היעילה ביותר כבדיקת סקר לגילוי מוקדם של סרטן השד. כיום במירב או אפילו בכל המכונים בארץ מבצעים ממוגרפיה דיגיטאלית בהצלחה, דינה

מנהל פורום סרטן השד