האם חובה לעשות הקרנות כחודש אחרי הניתוח?

דיון מתוך פורום  סרטן השד

22/08/2016 | 08:59 | מאת: דנה

שלום רב, אני עברתי ניתוח לנפקטומי עם הוצאה של 3 בלוטות הלימפה.. האם ההקרנות חייבות להיות חודש אחרי הניתוח או אפשרי לדחות? אני רוצה לטוס לחו"ל לנקות את הראש אחרי התקופה הזו... ועוד שאלה, עד כמה מומלץ לעשות הקרנות גם בשד השני לצורך מניעה? אני נשאית brca 1, תודה!

22/08/2016 | 23:36 | מאת: ד"ר אירינה קוצ'וק

שלום רב, קרוב לניתוח יותר טוב, אך אין חובה להתחיל בדיוק חודש , אפשר להתחיל גם מאוחר יותר . לפי מחקרים אפילו עד 4 חודשים אך כמובן עדיף לא לדחות יותר מדי. לגבי קרינה פרופילקטית לשד שני- אין כרגע מידע, בתל השומר נערך מחקר שבודק את השאלה בשלבי גיוס. תוצאות של המחקר צפויות בעוד כמה שנים בברכה

מנהל פורום סרטן השד