כאבים באגן ועירוי זומרה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

17/08/2016 | 15:13 | מאת: מי

שלום רב יש לי סרטן שד מפושט לעצמות. מטופלת בפסלודקס וזומרה פעם בשלושה חודשים. בשבוע שעבר היו לי כאבים באגן ולקחתי משככי כאבים. התייעצתי עם האונקולוגית שלי והיא שלחה אותי להקרנה אחת ברדיותרפיה. השבוע אין לי כאבים, פשוט עברו להם. בשבוע שעבר קיבלתי עירוי זומרה. האם יכול להיות שהזומרה גרמה להפחתת הכאבים? ושאלה נוספת, אם כרגע אין כאבים, אז לוותר על ההקרנה? רציתי גם לשאול: האם אפשר להקרין אותו אזור פעמיים? תודה רבה

17/08/2016 | 20:19 | מאת: ד"ר אירינה קוצ'וק

שלום רב, כאבים באגן לא תמיד קשורים לגרורות, יש גם סיבות אחרות . אבל אם מדובר בכאב קשור לגרורה בעצם- בחלק מהמקרים זומרה יכולה לשפר כאב. יכול להיות גם שכאבים השתפרו עם טיפול אנלגטי קבוע. לגבי טיפול קרינתי- יש אינדיקציות שונות לקרינה- למשל להקלת כאבים. יש גם מצבים שגרורה יכולה לגרום לשבר של העצם או מצב קרוב לשבר - אז מקרינים את המקום למנוע שבר או לעזור להחלמה של השבר- כדאי לדבר עם אונקולוגית מטפלת בשביל להבין מה מצב- אם זה מצב שלא מסכן וקרינה רק לשיכוך כאב- אפשר לחכות ולתת קרינה כשה יופיע כאב. לגבי קרינה חוזרת- אפשרי, תלוי במנה שניתנה, כמה זמן עבר מטיפול קודם, האם יש תופעות לוואי מטיפול קודם בברכה

17/08/2016 | 20:44 | מאת: מי

מנהל פורום סרטן השד