שינוי בטיפול כימותרפי- אשמח לתשובה בדחיפות

דיון מתוך פורום  סרטן השד

30/07/2016 | 16:08 | מאת: אנונימית

רקע- בת 28, לאחר ניתוח למפקטומי והוצאת בלוטת הזקיף שיצאה תקינה. גידול שבסריקות היה 1.8 ס"מ ולפי הדו"ח הפתולוגי 2.3 ס"מ. שוליים נקיים וללא מעורבות בלוטות. חיובי ל-her2 ולהורמונים. הייתי אצל אונקולוג על מנת לקבל תוכנית טיפול. הוא הציג בקצרה 3 פרוטוקולים- AC-T-H, TH ו-TCH. הוא נטה לכיוון הטיפול האגרסיבי ביותר- AC-T-H בגלל הגיל שלי ובגלל שהגידול הוא 2.3 ס"מ. במהלך הפגישה הוא יצא להתייעץ עם אונקולוגית בכירה (הוא מתמחה) והיא גם אמרה ללכת על פרוטוקול זה. טיפול TCH. מספר שאלות: 1. האם טיפול זה מתאים למקרה שלי? קראתי באיזשהי כתבה שכשיש HER2 חיובי זה מתאים למצב שיש נגיעה בבלוטות ואצלי אין. 2. האם לא עדיף ללכת על טיפול יותר אגרסיבי עכשיו כדי להעלות את הסיכוי שהגידול יחזור? מאוד חוששת מזה.. 3. לפי מה שהאונקולוג אמר בחצי משפט על TCH, אין הרבה מחקרים על הטיפול- האם אתן מכירות מחקרים בנושא?

30/07/2016 | 17:09 | מאת: אנונימית

כותבת שוב כי יצא מבולגן: רקע- בת 28, לאחר ניתוח למפקטומי והוצאת בלוטת הזקיף שיצאה תקינה. גידול שבסריקות היה 1.8 ס"מ ולפי הדו"ח הפתולוגי 2.3 ס"מ. שוליים נקיים וללא מעורבות בלוטות. חיובי לher2 ולהורמונים. הייתי אצל אונקולוג על מנת לקבל תוכנית טיפול. הוא הציג בקצרה 3 פרוטוקולים- AC-T-H, TH ו-TCH. הוא נטה לכיוון הטיפול האגרסיבי ביותר- AC-T-H בגלל הגיל שלי ובגלל שהגידול הוא 2.3 ס"מ. במהלך הפגישה הוא יצא להתייעץ עם אונקולוגית בכירה (הוא מתמחה) והיא גם אמרה ללכת על פרוטוקול זה. לאחר שהמקרה שלי הוצג במסגרת מפגש שבועי של האונקולוגים במחלקה, הוא יצר איתי קשר ואמר שהוחלט לשנות את הטיפול ל- TCH. מספר שאלות: 1. האם טיפול זה מתאים למקרה שלי? קראתי באיזשהי כתבה שכשיש HER2 חיובי זה מתאים למצב שיש נגיעה בבלוטות ואצלי אין. 2. האם לא עדיף ללכת על טיפול יותר אגרסיבי עכשיו כדי להקטין את הסיכוי שהגידול יחזור? מאוד חוששת מזה.. 3. לפי מה שהאונקולוג אמר בחצי משפט על TCH, אין הרבה מחקרים על הטיפול- האם אתן מכירות מחקרים בנושא?

מנהל פורום סרטן השד