כאבים בשד ועיגול אדום עליו

דיון מתוך פורום  סרטן השד

24/07/2016 | 00:01 | מאת: טובה

שלום. לפני כחודשיים ראיתי עיגול אדום על השד השמאלי. עיגול בגודל של מטבע 10 אגורות. אדום בהיר כמו אחרי כווייה, אבל לא היה שום כאב, וגם ניסיתי להעלות על דעתי סיבה לכך, ולא מצאתי. העיגול נעלם באותו יום או למחרת. מיקום העיגול היה על העור, לא על הפטמה, אבל די קרוב לפטמה. כמו כן, הרגשתי מידי פעם כאבים חדים בצד שמאל (חשבתי שבאיזור הלב. לא קישרתי לשד). בגלל העיגול האדום הלכתי לכירורג שד, והוא בדק והתמקד בעיקר באתו מיקום. היה נראה לו שהכל בסדר, אבל אמר שכן מרגיש משהו קטנטן, אולי רקמת שד וכד' ושלח אותי לאולטרא סאונד. באולטראסאונד יצא תקין ב"ה. הכירורג בדק שוב לאחר הא"ס, ואמר שנראה שהכל בסדר. רצה לשלוח אותי ליתר ביטחון לממוגרפיה, אך בגלל גודל השד (קטן) אמר שהבדיקה לא תהיה יעילה. הורה לי לחזור עוד חצי שנה. מאז, אני עדיין חשה כאבים באיזור השד השמאלי. כאבים באים וחולפים, אך לעיתים נמשכים כמעט יום שלם. מה עליי לעשות? האם במקרה חלילה, של סרטן, יש כאבים בשלב כזה?

08/08/2016 | 14:34 | מאת: פרופ' דינה לב

טובה יקרה, כאב בשד הוא סימפטום שכיח ואינו במירב המקרים משני לממאירות בשד. יחד עם זאת לאור התלונות הנשנות והממוקדות אמליץ לך שלא להמתין עוד ששה חודשים אלא לגשת שוב לכירורג השד בכדי שימליץ לך על המשך בירור בהצלחה, דינה

מנהל פורום סרטן השד