עזרה בהבנת תוצאות של בדיקה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

18/07/2016 | 10:14 | מאת: לילי

בת 37, כ3 חוד' אחרי לידה שניה, שתלי סיליקון מלפני 10 שנים. אני מבצעת בדיקת אולטראסאונד מדי שנה כדי לבדוק מה מצב השתל. בבדיקה האחרונה שביצעתי כעת נמסר לי כי בשד ימין לכיוון זנב השד הודגמה בלוטת לימפה אינטרממרית בגודל 0.9 ס"מ וכי בבית השחי אין בלוטות מוגדלות. BIRADS2.הבנתי מהרופא שאין ממצא מדאיג אך אני עדיין מודאגת, האם לאור הנתונים יש טעם לאור הנתונים לבצע ממוגרפיה? האם יש בדיקות נוספות שניתן לבצע?

19/07/2016 | 22:53 | מאת: ד"ר ליאור הלר

לילי שלום, אנא ראי את תשובתי בפרסום הקודם. בכל מקרה, בלוטה לימפה מוגדלת יכולה להיות ללא כל סיבה מוגדרת ויכולה להיות קשורה לקרע/דלף מהשתל. כפי שכתבתי, בדיקת הבחירה להדמיית קרע/דלף בשתל היא MRI באם את מודאגת- גשי לרופא המשפחה שיפנה אותך לביצוע MRI ועם התוצאות להמשך ייעוץ כירורג פלסטי בברכה, ליאור הלר

מנהל פורום סרטן השד