קשרית בשד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

30/06/2016 | 15:12 | מאת: שאלה

שלום לך אני בת 41.אני נמצאת המעקב אצל כירורג שד כול חצי שד ומעקב אולטראסאונד שד כול חצי שד בגלל שלפני שנתיים גילו לי פיבדלומה בשד שמאל בגודל פחות מ 1 סמ,והשד שלי הוא שד צפוף.אני רוצה לציין שהפיבדלומה התגלתה לפני כשנתיים ומאז נשארה באותו הגודל.עשיתי לפני כשנתיים ממוגרפיה והכול היה תקין.אתמול ביצעתי שוב ממוגרפיה וגילו מספר קשריות בקוטר עד 10 ממ ברביע החיצוני עליון ,מראה שפיר,והערכת הממצא שפיר מבחינת רנטגנית ,אני גם רוצה לציין שאת האולטראסאונד האחרון ביצעתי בדצמבר האחרון והקריות לא נראו,האם יש לי סיבה לדאגה?האם יש לי מה לעשות חוץ מלחזור שוב על האולטראסאונד וללכת לכירורג שד?מה זה אומר קשרית בשד?אני פשוט מאוד מאוד לחוצה

09/07/2016 | 20:01 | מאת: פרופ' דינה לב

היי, קשרית בהדמיה הינה בעצם שם כללי לממצאים שונים בשד, רובם שפירים לגמרי. המאפיינים של אותן קשריות כפי שהם נראים לרדיולוג הם אלו שקובעים מה דרגת החשד שהממצא יכול להתאים לממאירות. על פי התיאור שכללת למעלה מדובר ככל הנראה בממצאים שפירים שאינם מצריכים ביופסיה. בשלב זה, במיוחד לאור השד הצפוף, מומלץ כי תשלימי את בדיקת הUS וכירורג השד בהצלחה, דינה

מנהל פורום סרטן השד