ממצאים של בדיקת פט סיטי

דיון מתוך פורום  סרטן השד

03/07/2016 | 18:05 | מאת: עפרה

שלום רב יש לי סרטן שד גרורתי מפושט לעצמות. אני כרגע מטופלת בלטרוזול אחרי שנתיים וחצי טמוקסיפן. את הלטרוזול אני נוטלת כעשרה חודשים, ונשלחתי לבדיקת פט בעבקות עלייה במרקרים. הממצאים של בדיקת הפט הם: בהשוואה לבדיקה הקודמת חלו השינויים הבאים: 1 .מצב לאחר מסטקטומיה ימנית. שינויים פוסט אופרטיביים בבית השחי הימני. 2 .קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בגוש ידוע בשד השמאלי באספקט העליון ללא שינוי מהותי בממדיו ובעוצמת הקליטה של FDGבו בהשוואה לבדיקה קודמת. 3 .מודגמים שינויים פוסט הקרנתיים כידוע בקדמת הריאה הימנית ללא שינוי בהשוואה לבדיקה קודמת. 4 .נודול ידוע על גבי הפסורה האלכסונית משמאל נסוג בממדיו בהשוואה לבדיקה הקודמת. 5 .בלוטה ממארית פנימית שהודגמה מימין ובלוטה סופרא קלוויקולרית מימין אינן מודגמת כיום. 6 .קליטה פתולוגית של FDG בנגעים רבים יותר בשלד. סיכום: התקדמות המחלה בשלד השאלה שלי היא, ניכר לפי הממצאים שללטרוזול כן יש השפעה חיובית, כי חלק מהממצאים נעשו קטנים יותר או נעלמו. האם במצב כזה כדאי לנסות לקחת ארומזין במקום לטרוזול? תודה רבה מראש

06/07/2016 | 20:03 | מאת: ד"ר אירינה קוצ'וק

שלום עפרה החלטה על תגובה לטיפול מתבססת על נתונים קליניים- סימפטומים של המחלה, ממצאים בבדיקה ותוצאות רנטגן. לפי תאור של PET CT תגובה מעורבת לטיפול, אבל כמובן רופא שלך שמכיר אותך ובדיקות PET קודמות יכול להחליט איך להתיחס למצב המחלה- כמחלה יציבה ולהמשיך אותו טיפול ולחזור על בדיקות עוד כמה זמן או שהתקדמות המחלה היא משמעותית מספיק בשביל להחליף טיפול בברכה

מנהל פורום סרטן השד