בעית שולים לאחר כריתה מלאה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

03/06/2016 | 08:23 | מאת: רויטל

שלום, לפני שלושה שבועות עברתי כריתה מלאה (כולל הסרת הפטמה). בתוצאות הפתולוגיות שחזרו מדווח כי ישנה בעית שולים בה זיהו פסים פיברוטים הנמשכים מהגוש הסרטני אל השולים התחתונים של חיתוך השד. דבר ראשון אני לא מוצאת שום אישה או מחקר על בעית שולים לאחר כריתה מלאה, רק לאחר כריתה חלקית. דבר שני המנתח שלי אומר שעוד ניתוח יפגע בשריר ועלול להוביל לבעיות משמעותיות ולכן שאין שום פתרון ניתוחי ועלי לקוות שהקרנות יעזרו (אונקוטייפ 6 ולכן לדברי הרופאים אין מקום להשתמש בכימו). אני מפחדת שבלי ניתוח הסרטן יחזור ועם ניתוח אשאר נכה. מחפשת אישהו פרורי מידע על מצבים דומים/מחקרים/נשים שעברו דבר דומה. תודה רבה

04/06/2016 | 20:09 | מאת: פרופ' דינה לב

רויטל יקרה, אמנם שוליים נגועים לאחר ניתוח הינה אכן בעיה שכיחה יותר בעקבות ניתוח משמר שד המצריכה במירב המקרים ניתוח נוסף, לעיתים גם בניתוח כריתה שלמה לא ניתן להגיע לשוליים נקיים מגידול במיוחד כשהנ"ל דבוק לדופן החזה. הכירורג שלך לאחר שבוודאי התייעץ עם הפתולוג ועם האונקולוגים והרדיולוגים העובדים עמו בצוות הינו הכתובת המוסמכת להמליץ לך על הגישה הטובה ביותר להמשך טיפול. במקרים שבהם לא ניתן לבצע כריתה נוספת, קרינה לאזור אכן מאד חשובה והמשך מעקב כנדרש. החלמה מהירה

מנהל פורום סרטן השד