נשאית BRCA2 - מה השלבים הבאים

דיון מתוך פורום  סרטן השד

26/05/2016 | 12:33 | מאת: נועה

אני חליתי בסרטן שד וגיליתי שאני נשאית BRCA2. כרגע אני בטיפולים כימותרפים אחרי הוצאת הגידול. מהם הצעדים המניעתיים לשלבים הבאים הבאים אחרי ההקרנות ומעבר לאולראטסאונד וMRI שד? אני צריכה לעשות בדיקות גניקולוגיות? מעי גס? מי הרופא שצריך ללוות ולהטוות דרך?

03/06/2016 | 21:21 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

הי, חסרים כמה פרטים בסיסיים, כמו גילך, ילדים, שלב הגידול וסוג הגידול... כל אלה רלוונטיים לטיפול בך ולהנחיות לגבי המשך המעקב. בעקרון האונקולוג המטפל אמור לכוון אותך (רק אחרי סיום הטיפול), אבל אם עדיין יהיו לך שאלות, אפשר להתייעץ עם גנטיקאי, רופא נשים, כירורג שד ועוד.

מנהל פורום סרטן השד