האם לבצע טיפול כימותרפי כשה RS=28

דיון מתוך פורום  סרטן השד

02/06/2016 | 21:48 | מאת: א.ה

שלום, בת 57 , אובחנתי לאחרונה כחולה בסרטן שד. עברתי למפקטומי ואלה תוצאות הביופסיה+ פתולוגיה : IDC grade 2 ,stage T1c(1.5cm) N0(0/3)M0 ER+3 / PR+3 / her-2 neg / KI67=50% לאור הערך הגבוה של ה KI67 ,בוצעה בדיקת אונקוטסט וה- RS הינו 28. הומלץ לי ע"י אונקולוג לבצע 4 טיפולי כימותרפיה , ולאחר מכן הקרנות וטיפול תרופתי. לפי הגרפים של האונקוטסט , הבנתי שטיפול הכימו במקרה שלי ( RS=28) , מוריד ב 5% את הסיכוי להישנות הסרטן ביחס ל RS שהחל ממנו ממליצים על טיפול כימותרפי (שהוא 26 לדברי הרופא). אני מתלבטת האם לבצע טיפול כימותרפי שמשפר את הסיכוי לאי הישנות הסרטן ב 5% או להסתפק בהקרנות ובטיפול התרופתי. (האונקולוג מבין את התלבטותי במקרה זה). מה דעתכם? תודה רבה

03/06/2016 | 21:57 | מאת: ד"ר אירינה קוצ'וק

שלום רב RS28 נמצא בתחום של סיכון בינוני להשנות המחלה שזה תחום "אפור" במצב זה רווח מטיפול כימי לא כל כך ברור וקיימות גידות שונות בין אונקולוגים-חלק מהרופאים יציע טיפול כימי חלק לא, וקיים הסבר כל גישה. בסופו של דבר את תחליטי בדיון עם אונקולוג האם יש צורך במתן טיפול כימי משלים מצב שלך בברכה ד"ר אירינה קוצ'וק

מנהל פורום סרטן השד