ca 15-3 ערכים בבדיקת דם

דיון מתוך פורום  סרטן השד

30/05/2016 | 03:59 | מאת: אלונה

שלום רב לפני כארבע שנים חליתי בסרטן השד מסוג טריפל נגטיב.עברתי כריתה מלאה של שד ימין וטיפולי כימותרפיה וכן טיפולי קרינה. בבדיקת דם לפני כמה ימים התקבלה התוצאה הבאה: ca 15-3 32.2 בבדיקה הקודמת לפני כחצי שנה התוצאה היתה תקינה 30.3. האם יש משמעות לעליה הזאת? אני קצת מודאגת בתודה מראש אלונה

01/06/2016 | 20:09 | מאת: ד"ר אירינה קוצ'וק

אלונה שלום, באופן כללי בדיקת מרקרים לא מומלצת במעקב אחרי טיפול בסרטן שד שינוי ברמת מרקרים לא תמיד קשור לסרטן, במיוחד מ30 ל32 - שינויים אלה עדיין בגדר הבדלים רגלים בין בדיקה לבדיקה. כמובן יש להמשיך מעקב אונקולוג מטפל שמכיר את הסיפור שלך ולהתיעץ איתו

מנהל פורום סרטן השד