נשאית BRCA2 - חליתי בסרטן - כריתה מלאה מול הקרנות

דיון מתוך פורום  סרטן השד

26/05/2016 | 12:19 | מאת: נועה

לפני כ4 חודשים חליתי בסרטן שד. הוצאתי את הגידול והתחלתי בכמותרפיה מניעתית (TC). במקביל גיליתי שאני נשאית BRCA2. השלב הבא הוא להחליט בין כריתה מלאה לבין הקרנות. עם מי אני יכולה להתייעץ? מה היתרונות וחסרונות?

03/06/2016 | 21:28 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

הדילמה אכן קשה ולכל אחד מהצעדים יש יתרונות וחסרונות, לאו דווקא מסחינת סיכויי ריפוי אלא השלכות גופניות, נפשיות ונוספות. אם האונקולוג שלך לא נותן מענה, אפשר להתייעץ עם כירורג ו/או פלסטיקאי (עדיף עם שניהם יחד)

מנהל פורום סרטן השד