האם התייעצות לחוות דעת נוספת אצל מומחה היא הכרחית

דיון מתוך פורום  סרטן השד

30/04/2016 | 14:44 | מאת: מיכל

שלום, לאימי חזרה המחלה לאחר 25 שנה( בפעם הראשונה הלפני שנים עברה כריתת שד וטיפולי כימותרפיה). עכשיו המחלה חזרה גם במקום בו היתה קודם לכן וגם עם מס גרורות קטן בבלוטות לימפה וריאות. הרופא שמטפל בה הוא הרופא שגם טיפל לפני 25 שנה נתן לה טיפול של כדורים הורמונליים, אליהםהיא מגיבה יפה- בהשוואה של 2 בדיקות סיטי פת נמצא כי חלה הקטנה בגוש העיקרי בחזה וגם בגרורות; אף בשל החשד להיווצרות נקודה חדשה מזערית בעמוד השדרה הרופא גם הוסיף אינפוזיית תרופה לחיזוק העצמות הניתנת פעם בחודש, בנוסף לכדורים. בכללי אימי מתפקדת כרגיל, ומרגישה בסדר. הרופא עצמו אמר שסוג המחלה שלה מגיב מאוד טוב לטיפול ההורמונלי, לכן תוכל לחיות עם המחלה במצב כרוני מטופל הרבה זמן במצב טוב. אימי רצתה חוות דעת נוספת, של מומחה על מנת לוודא שנעשה המכסימום האפשרי כדי לטפל הכי טוב במצב שלה. לאחר בירור הסתבר כי התייעצות עם מומחה עולה 1,800 שייח. זהו סכום כסף שבהחלט יכביד על אימי, פנסיונרית שגרה בדירת עמיגור שקיבצת הזיקנה שלה בקושי מספיקה לקיום בסיסי.השאלה שלי היא האם התייעצות זו באמת שווה את המחיר שלה? כלומר האם יש לה פוטנציאל אמיתי המצדיק מחיר כה גבוה לייעוץ?

02/05/2016 | 18:06 | מאת: אנה גולדברט

מיכל היקרה שלום, לא הבנתי את שאלתך. האם את צריכה יעוץ רפואי לגבי הטיפול הרפואי אותו מקבלת אימך. אם זו המטרה, יועצי הפורום לא יוכלו לבנות עבורה תוכנית טיפולית מכיון שלא מכירים אותה וחסר מידע רפואי נוסף. לגבי שאלת המחיר, אני מתארת לעצמי שבעיקר רצית להביע את התסכול שלך. אם את רוצה חוות דעת של רופא נוסף, אני מציעה לך לפנות לעמותת "אחת מתשע" ולברר את הזכויות שלך בקופת החולים. אנא פני לרכזת פרויקט להגנה על זכויות החולה, יעל יגר במספר 036021717. בברכה, אנה

מנהל פורום סרטן השד