ייעוץ באבחנת מננגיומה / גרורה בחולת סרטן שד גרורתי

דיון מתוך פורום  סרטן השד

08/04/2016 | 16:11 | מאת: נועה

שלום רב, אני מחפשת ייעוץ עבור חמותי, מטופלת בת 61. לפני 14 חלתה בקרצינומה של השד - T1cN2 ER+PR+HER2neg היא עברה למפקטומיה, טופלה ב- AC ואחריו Taxotere , קבלה קרינה משלימה + 2.5 שנים טמוקסיפן ואחריו פמרה 5 שנים. מזה כ- 6-8 חודשים צרידות, שיעול וקוצר נשימה + ירידה במשקל 10-12 ק"ג. ב-CT חזה התגלתה גרורה במדיאסטינום בגודל של כ-8.5*7 ס"מ המערבת את שער הריאה והעצב הפרני, ועוטפת את הברונכוס. כמו כן יש שיתוק של מיתק קול אחד ושל הסרעפת בצד שמאל. הגרורה עברה ביופסיה ונמצא כ-metastatic breast carcinoma HER2 neg ER positive, positive for GATA3 and ER ב-PET CT - מלבד הגרורה הגדולה במיצר, נמצאו גרורות בשני האדרנלים, הכליה השמאלית, 2 חוליות ובעצם באגן. בשל הפיזור הגרורתי ובמטרה לשלול תהליך עיקרי נוסף הכליה עברה ביופסיה מונחית US ונמצאה בפתולוגיה metastatic breast carcinoma positive for GATA3 and ER נעשתה גם ריביזיה של הפתולוגיה עם השוואה לגידול של 2002 ונמצא שמדובר באותו הגידול ושהוא 2HER שלילי. כעת החלה Carboplatin+Taxol שבועי וגם XGeva פעם בחודש. היא עושה אינהלציות בבית של Aerovent + Dexmethasone 4mg שמקלות עליה סימפטומטית במידה מסוימת. בעקבות חשד שעלה ב-PET CT למלאות בכורואיד פלקסוס בחדר הלטרלי עשו MRI ראש - מודגמת מלאות בכורואיד פלקסוס מימין ע"י תהליך מואדר במימדים 18*16*20 מ"מ. התהליך יכול להתאים למנינגיומה תוך חדרית אך גם לתהליך משני. כמו כן, מודגם מוקד מואדר זעיר בקורונה רדיאטה משמאל אשר יכול להתאים לתהליך תופס מקום זעיר אך גם למוקד תת חריף בחומר הלבן ועוד מוקדם זעיר בקורונה רדיאטה באונה הפאריאטלית. אנחנו מבינים כי יתכן ומדובר בגרורה ונצטרך לבחון אופציות של טיפול בקרינה אך גם עולה החשד למנגיומה אינטא-ונטיקולרית שהאונקולגית שלה מנסה לברר אודותיה ולכן לא ממהרת ישר להתחיל בטיפולי קרינה. מקריאה בספרות ידוע לנו כי בחולות סרטן ישנם מקרים של גרורות בתוך מנינגיומה – intrameningioma metastasis והיינו רוצים לקבל ייעוץ אודות מומחה רדיולוגי שיכול לסייע לנו בהבנת מה המשך האבחנה והסיווג של הממצא בראש וכן מה הטיפול המתאים למקרה שלנו. 1. מה לפי דעתך צריכים להיו השלבים הבאים להמשך הבירור שלנו? 2. האם ידוע לך על מומחה בארץ, ספציפית למקרים מסוג זה שניתן להתייעץ עימו? 3. מה הטיפול המקובל במקרים כאלה? האם מנתחים חולות סרטן שד במקרי מנינגיומה בהנחה שאין גרורות בראש? אם המנינגיומה נגועה בגרורה מה ניתן לעשות? תודה רבה לך על זמנך, נועה

12/04/2016 | 16:17 | מאת: ד"ר מירב בן-דוד

נועה שלום, ממה שהיצגת נראה כי אין דחיפות בטיפול בממצא המוחי. אני מציעה להתייעץ עם נוירואונקולוג לפני כל החלטה טיפולית. אם אתם בבית חולים פריפרי- בקשו הפניה לבית חולים גדול עם יחידה נוירואונקולוגית. בהצלחה, מירב בן דוד

מנהל פורום סרטן השד