גידולים בשד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

06/04/2016 | 17:07 | מאת: לי

שלום רב, לפני כשנה וחצי מיששתי אצלי גוש בשד, פניתי לרופא הוא שלח אותי לאולטרבאונד בגלל עבר משפחתי (לאמא היה סרטן שד) קיבלתי תוצאות שאומרות שיש לי שלושה גידולים וגם הפנו אותי לכירורג שד שאמר שהכל בסדר וזה פיברואדנומות ואין מה לעשות, התשובה לא סיפקה אותי אבל הקשבתי לרופא ורק הייתי עושה בדיקה עצמית, לפני כמה חודשים התחלתי להרגיש עוד גושים וכאבים חזקים מאוד מסביב לפיטמות ובאיזור של הגידולים ופניתי שוב לרופאים, בהתחלה הם התעלמו אבל בסוף מצאתי רופא שאמרה שמומלץ לבדוק את הנושא, עשיתי שוב אולטרסאונד ואמרו לי שאין שינוי, יש לי כמה גידולים שמיששתי והראתי שאינם נראים באולטרסאונד, ונאמר לי שזה בגלל שפיתחתי שדיים פוליצטים, כמו כן לא יודעת אם קשור באותה תקופה אבחנו אצלי שחלות פוליציסטיות, מאז רק פעם אחת קיבלתי מחזוק ובבדיקות דם שעשיתי לפני כמה ימים מראות שיש לי זיהום מתמשך, אני מאוד סובלת מכל הסיפור ומתחילה לפתח דיכאון כי לא מקבלת יוס מהרופאים, אני בת 27, בלי ילדים, אשמח לדעת האם יש המלצות לבדיקות נוספות לפני שחוזרת שוב לבכות לרופאים ולהתחנן שיפתרו את הבעיה, הכאבים בלתי נסבלים כל נגיעה קטנה אני מתקפלת וזה ככה כבר כמה חודשים, בבקשה תעזרו לי

11/04/2016 | 11:57 | מאת: פרופ' שלמה שניבאום

ללי שלום אין קשר בין שחלות פוליציסטיות לשדים פוליציסטיות מלבד שבשני המקרים יש ציסטות ואין טיפול לשדים פוליציסטיות מלבד מעקב US חוזר במקרה של פיברואדנומות פעם בשנה בברכה

מנהל פורום סרטן השד