סיכוי חזרת סרטן ויעילות הרצפטין

דיון מתוך פורום  סרטן השד

07/04/2016 | 13:25 | מאת: בת של

היי, לאבי אבחנו סרטן שד חיובי לאסטרוגן ולהר2. האונקולוגית אצלה היינו אמרה שההרצפטין מקטין בכעשרים אחוזים את סיכוי החזרה של הסרטן. האם הכוונה שעשרים אחוז פחות מבין החולים שקיבלו את התרופה חלו בשנית, או שעשרים אחוז פחות מבין אחוז החולים שצפוי היה לחזור להם חלו בשנית? זה עשוי להיות משמעותי, כי אם סיכוי החזרה הוא למשל 25%, ההסבר הראשון יגיד שבעצם הטיפול מוריד את הסיכוי לחזרה ל- 5% בלבד. בעוד שההסבר השני יגיד שהטיפול מוריד את הסיכוי לחזרה ל-20% (כלומר הטיפול עזר רק ב20% מתוך ה-25%). אני מודה מראש על ההתייחסות

24/04/2016 | 06:46 | מאת: פרופ' גיל בר-סלע

ניתוח של כל מחקרי ההרספטין כטיפול למניעת חזרת סרטן השד בשילוב עם כימותרפיה (מטה-אנליזה) מראה על הפחתה יחסית של 40% בסיכון לחזרת המחלה (ולא 20%). החישוב היחסי אכן מבוצע כפי שציינת, מתוך אחוז הסיכון הכללי. כלומר לחולה שסיכון החזרה הוא 20% התרומה תהיה 8% הפחתה אבסולוטית בסיכון החזרה ואם הסיכון הוא 40% לחזרה, ההפחתה האבסולוטית תהיה 16%.

מנהל פורום סרטן השד