אולטראסאונד בשד ובבית השחי עם לחיצות מאד חזקות

דיון מתוך פורום  סרטן השד

07/04/2016 | 09:01 | מאת: אורנה

פרופ' שלמה שניבאום שלום ותודה מראש, בת +60 עשיתי אתמול אולטראסאונד בשד ובבית השחי, כלומר, השנה עשיתי פעמיים מכיוון שלפני שנה בממוגרפיה ואולטראסאונד התגלה אצלי בשד birds 2 ממצא שפיר במכון בת"א. לפני 3 חודשים עשיתי אולטראסאונד בראשל"צ שהיה כתוב שהכל תקין, והרופא המליץ לעשות שוב אחרי 4 חודשים לערך בת"א. הטכנאית פעם ראשונה שהפעילה לחץ ממש ממש חזק בשדיים וגם בבית השחי שזה מאד מאד כאב לי. לעומת זאת בראשל"צ נעשה בצורה מאד עדינה. שאלה לי אליך בבקשה רבה, אם עושים אולטראסאונד ולוחצים חזק ממש זה יכול לעורר את הבלוטות? מכיוון שהיום בבוקר בדקתי לעצמי את בית השחי אני בודקת פעם בשבוע ושמתי לב שהם מאד נפוחות מה שלא היה קודם בכלל. יש דבר כזה? והאם זה מסוכן הלחיצות החזקות? תודה רבה לך על התשובה, מחכה לתגובתך הכנה,,, אורנה

11/04/2016 | 11:52 | מאת: פרופ' שלמה שניבאום

לאורנה שלום אין כל נזק בלחיצה של אןלטראסאונד מלבד אינעימות לכן אל לך לחשוש מכך שכואב וודאי אין נזק לבלוטות בברכה

מנהל פורום סרטן השד